MENIU

Voucherele sărăciei ajung abia pe 13 iunie! Poșta Română: „Livrăm cardurile imediat, numai să ajungă”

Ghinion! Românii sărăci trebuie să mai aștepte până vor primi voucherele de 250 de lei pentru alimente. Cardurile nu doar că nu au ajuns la Poșta Română, cea care le distribuie, dar majoritatea nici măcar nu sunt inscriptionate. Potrivit ministrului Investițiilor, distribuția voucherelor va începe din 13 iunie. Pe de altă parte, ministrul Muncii - Marius Budăi a anunțat, în exclusivitate la Realitatea PLUS, că, în acest moment, se lucrează la un nou pachet social pentru românii cu venituri mici. 

„Distribuţia începe cu data de 13 iunie, aşa cum am precizat la fiecare intervenţie în spaţiul public, şi după aceea urmează încărcarea”, a spus ministrul Marcel Boloș.

Directorul Poștei promite că voucherele vor ajunge la românii săraci imediat ce le va primi.

„Până astăzi nu am primit niciun card. Noi livrăm între 600.000 și 800,000 de bucăți în fiecare zi. pentru noi nu este o provocare. Le putem livra fără probleme, numai să ajungă”, a spus Valentin Ștefan, directorul Poștei Române.

Ministrul Muncii a explicat cum vor fi confecționate, distribuite și încărcate voucherele de 250 de lei care trebuiau să ajungă la români pe 1 iunie.

„Este prima lună când se împart aceste carduri, când se confecționează, acțiunea se va derula în 4 etape, confecționarea, inscripționarea cardurilor cu datele cu caracter personal”, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii.

Beneficiarii voucherelor sunt pensionarii cu venituri de maximum 1500 de lei și persoanele cu handicap cu venituri mai mici de 1.500 de lei. De asemenea, vor primi bani și familiile monoparentale sau cele cu cel puţin doi copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei, dar și persoanele fără adăpost. Aceștia vor primi o dată la două luni câte 250 de lei, din iunie și până la finalul acestui an. Banii pot fi folosiți pentru achiziționarea de alimente sau a unei mese calde.

Mai multe articole despre:
vouchere bani posta distributie carduri