MENIU

Viorica Dăncilă, la Vatican. Se va întâlni cu Papa Francisc

Primele informaţii oficiale despre vizita premierului Viorica Dăncilă la Vatican. Prim-ministrul se întâlni la 11.30 cu Papa Francisc, iar tema ar avea legătura cu ceremoniile legate de centenarul Marii Uniri, a anunát Realitatea TV. 

Programul oficial al vizitei a fost postat vineri dimneaţă pe pagina oficială a guvernului.

12.15 - Întrevedere cu E.S. Pietro Parolin, Cardinal Secretar de Stat al Sanctității Sale

14.00 - Dejun oficial oferit de premierul Viorica Dăncilă în onoarea Cardinalului Secretar de Stat al Sanctității Sale, E.S. Pietro Parolin

17.00 - Vizită la Ordinul Suveran de Malta. Întâlnire cu Alteța Sa Eminentisimă Frà Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, Principe și Mare Maestru al Ordinului Suveran de Malta

Ulltima întâlnire este şi singura în dreptul cărei se explică motivul. Este vorba de ceremonia de semnare a Acordului de cooperare între Guvernul României și Guvernul Ordinului Suveran.

Viorica Dăncilă a anunțat că pleacă joi seară la Vatican, unde va avea o întâlnire cu Papa Francisc. 

"Voi pleca la Vatican, unde voi fi primită de Papa Francisc. Vizita la Vatican este pe fondul unei bune relaţii între România şi Vatican", a declarat prim-ministrul la începutul şedinţei de guvern de joi.

Miercuri, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat că se lucrează la un turneu al premierului în Arabia Saudită, Quatar, Kuweit, probabil şi Oman şi Emiratele Arabe Unite.

Ministrul a precizat, atunci, că preocuparea pentru dezvoltarea relaţiilor cu lumea arabă este ”una dintre priorităţile programului de guvernare”.

Tot Cabinetul Dăncilă și primarul Firea, în birou la Dragnea

Mai multe articole despre:
Vatican Dancila