MENIU

Viorica Dăncilă respinge ideea alegerilor anticipate: Nu este o variantă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, înainte de Biroul Permanent al PSD că alegerile anticipate nu reprezintă o variantă, deși această cerere a fot deja formulată din partid. 

Viorica Dăncilă nu vrea alegeri anticipate. ”Nu este o varianta”, a spus premierul, răspunzând unei întrebări înainte de ședința de urgență a conducerii PSD de marți.

Dăncilă nu a explicat care ar putea fi varianta adoptată de partid.

”Deciziile le luam in cadrul forurilor. Dupa ce discutam cu colegii, nu sunt adepta ca decizia sa fie luata doar de pres partidului”, a spus premierul.

Surse: Codrin Ștefănescu, decapitat! Stănescu, președinte executiv, iar Ciolacu secretar general

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a anunțat că va propune în BPN alegeri anticipate. 

„Există un grad de contestare din partea opoziției. Există și un vot popular, dar e greu de identificat dacă a fost dat împotriva lui Liviu Dragnea sau a guvernării. Ar trebui să mergem către alegeri anticipate în cel mai rapid mod posibil. Cei care contestă guvernarea PSD nu vor să-și asume calitatea de guvernanți. Este o ipoteză de lucru. O să o propun în CEX”, a precizat Dumitru Buzatu la Digi24.

O propunere de alegeri anticipate a venit și de la opoziție.

USR-PLUS nu va face parte dintr-un eventual Guvern non-PSD rezultat în urma adoptării unei moțiuni de cenzură, dar îl va susține în Parlament, a declarat la RFI Romania președintele USR, Dan Barna.

El pledează pentru organizarea de alegeri parlamentare anticipate după scrutinul prezidențial de la sfârșitul acestui an.

Mai multe articole despre:
PSD alegeri anticipate Viorica Dăncilă