MENIU

Dăncilă, precizări despre vizita Papei: ”Sunt om de cuvânt. Sanctitatea Sa a spus că o să vină”

Viorica Dăncilă, primită de Papa Francisc

Premierul Viorica Dăncilă şi-a menţinut, luni, declaraţiile potrivit cărora Suveranul Pontif ar urma să facă o vizită, anul viitor, în România. Anterior, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei romano-catolice Bucureşti, spunea că anunţul se face simultan de Sfantul Scaun şi Preşedinţia României.

"Sunt un om responsabil, am spus că Sanctitatea sa Papa Francisc a spus că o să vină anul viitor în România. Vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc nu e făcută nici pentru prim-ministru, nici pentru preşedinte, ci pentru România şi vreau să se bucure de această vizită România şi românii", a declarat Viorica Dăncilă.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei romano-catolice Bucureşti spunea, sâmbătă, că a fost "rugat" de către nunţiul apostolic în România, Miguel Maury Buendía, să facă o precizare pentru presă în acest sens şi remarcă faptul că Sfântul Scaun nu a făcut nicio referire despre o viitoare vizită a Papei Francisc în România după ce premierul Viorica Dăncilă a fost primită în audienţă la Vatican.

"Vizita Papei în România. Nunţiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, m-a rugat să fac o precizare pentru presă: Când se va stabili vizita Papei Francisc în ţara noastră, anunţul acesteia va fi făcut simultan de cele două părţi: Statul Vatican (Sf. Scaun) şi Preşedinţia României", se spune în postarea lui Doboş de pe Facebook.

Mai multe articole despre:
PAPA FRANCISC Viorica Dăncilă