MENIU

Viorica Dăncilă, întâlnire cu negociatorul șef al UE privind Brexitul

Premierul Viorica Vasilică Dăncilă a avut o întâlnire cu negociatorul-șef al Uniunii Europene privind Brexit, Michel Barnier. Întâlnirea  are loc în contextul preluării de către România, în primul semestru al anului 2019, a Președinției rotative a Consiliului UE.

Viorica Dăncilă a subliniat că România tratează cu o atenție deosebită dosarul Brexit, având în vedere comunitatea românească semnificativă din Marea Britanie și a subliniat faptul că România a început pregătirile încă de la debutul procesului de negociere, în luna martie 2017 fiind creat un mecanism interministerial privind problematica Brexit. 

În cadrul întâlniri, Dăncilă a subliniat că România va continua să urmărească cu atenție modalitatea prin care prevederile Acordului sunt implementate, astfel încât toți cetățenii români rezidenți în Marea Britanie să poată continua să locuiască, să muncească și să studieze în aceleași condiții ca până acum.

Cu privire la relațiile viitoare UE-Marea Britanie, premierul Dăncilă a reiterat importanța menținerii unei relații apropiate între cele două părți, indicând că orice acord va trebui să se bazeze pe un echilibru între drepturi și obligații și să respecte autonomia decizională a UE. 

Dăncilă a reconfirmat și importanța menținerii unității celor 27 de state membre în jurul principiilor fundamentale care guvernează procesul de negociere și al liniilor directoare adoptate de Consiliul European.

Mai multe articole despre:
întâlnire Dancila negociatorul șef al UE