MENIU

VIDEO| Comemorare cu scandal în Timișoara. Revoluționarii s-au ciocnit cu reprezentanții AUR în Piața Victoriei

Cocniri violente, miercuri seară, în Piața Victoriei din minicipiul Timișoara. Revoluționarii, veniți să comemoreze 31 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, s-au luat la ceartă cu George Simion, prezent și el în piață. Forțele de ordine au intervenit pentru a aplana conflictul.Forțele de ordine au fost nevoite să intervină, miercuri seară, în Piața Victoriei din Timișoara, între votanții AUR și George Simion, liderul formațiunii politice, și revoluționari.

După câteva zeci de minute, scandalul s-a mutat din Piața Victoriei în fața Catedralei Mitropolitane, unde reprezentanții AUR au vrut să aprindă lumânări, pe treptele pe care, în urmă cu 31 de ani, oamenii se jertfeau pentru libertate, scrie Tion.ro

Liderul partidului AUR, George Simion, a venit la Timișoara să le mulțumească alegătorilor pentru voturile date în campania de la parlamentare, din data de 6 decembrie. Venirea sa în orașul de pe Bega s-a produs chiar în data de 16 decembrie, ziua în care se împlinesc 31 de ani de la începerea Revoluției.

George Simion a vorbit la microfon fără mască, moment în care mai mulți revoluționari care au venit, ca în fiecare an, să-și comemoreze eroii, au strigat către el să-și pună masca.

S-a lăsat cu scandal pentru că se striga de ambele părți, iar jandarmii au fost nevoiți să intervină și să-i roage pe participanți să păstreze distanța.

Din Piața Victoriei, acțiunea s-a mutat în fața Catedralei Mitropolitane. Liderii AUR au vrut să aprindă lumânări pe trepte, locul unde în urmă cu 31 de ani erau ucise persoane sub ploaia de gloanțe, însă au fost întâmpinați de revoluționari, care nu le-au permis acest lucru. Totul s-a desfășurat sub atenția jandarmeriei, iar confilctul nu a degenerat.

 
Reprezentanții AUR au aprins lumânările, în cele din urmă, în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara.
Mai multe articole despre:
revolutie timisoara aur george simion