MENIU

Victor Ponta, cele mai mari cheltuieli oficiale din campania prezidențială 2014

<p>Victor Ponta</p>

Peste 60% din cheltuielile campaniei prezidenţiale din 2014 au fost făcute pentru candidatul Victor Ponta! Ceilalţi 13 candidaţi au împărţit 40% din suma totală de 32 de milioane de lei. Este vorba DOAR despre cheltuieli oficiale, raportate Autorităţii Electorale Permanente. 

Cei 14 candidaţi la prezidenţialele de anul trecut au raportat Autorităţii Electorale Permanente cheltuieli totale de 32 de milioane de lei. Din acestă sumă, [INTRA INFOGRAFIE] 60% a fost cheltuită de Victor Ponta. Pe locul al doilea este Klaus Iohannis. Însă câştigătorul cursei prezidenţiale a cheltuit doar o treime din suma de care a beneficiat premierul.

Cei mai mulţi bani s-au dus pe promovare: bannere, afişe, publicitate prin mass-media.  Mai exact, 94% din suma totală cheltuită de Ponta şi 82% din suma totală cheltuită de Iohannis.

Candidatul UDMR Kelemen Hunor s-a făcut remarcat prin cheltuielile mari la capitolul comunicaţii. Aici a alocat 43 de mii de lei. De două ori mai mult decât Victor Ponta şi Klaus Iohannis la un loc.

La polul opus în topul cheltuielilor se află Corneliu Vadim Tudor şi Constantin Rotaru. Primul a raportat cheltuieli de 3.300 de lei în campania pentru prezidenţiale, iar al doilea de numai 248 de lei.

 

CÂT I-A COSTAT BILETUL SPRE COTROCENI

Victor Ponta - 20.136.729 lei
Klaus Iohannis - 7.291.221 lei
Elena Udrea - 1.828.028 lei
---------------------------------------------------------
sursa: Autoritatea Electorală Permanentă