MENIU

Victor Ponta: Am discutat cu Iohannis despre imigranţi. Nu e momentul pentru discursuri populiste

Premierul Victor Ponta a declarat în şedinţa de Guvern că a discutat cu preşedintele Klaus Ioahnnis despre criza imigranţilor, iar CSAT va discuta în şedinţă criza majoră care a pus stăpânire pe Europa.

Acesta a precizat că populaţia nu trebuie să intre în panică.

"Mai vreau să spun că am discutat cu președintele României și cu vicepremierul, o să avem o discutție în CSAT cu problema numărul unu a Europei, gestionarea crizei umanitare a imigranților. Vreau să le spun românilor că nu e niciun fel de panică, noi facem ceea ce depinde de noi. Și vreau să mai spun că nu e deloc momentul pentru discursuri populiste, demagogice. Sunt oameni pe care lumea i-a uitat și ... Eu cred că suntem cetățeni europeni. Împreună cu UE ne facem datoria și încercăm să găsim o soluție la cea mai dificilă criză", a declarat premierul.

Victor Ponta îl atacă pe Băsescu în criza refugiaţilor: Nu stăm cu mâinile în sân!

Pe de altă parte, premierul a mai spus că se merge mai departe cu adoptarea Codului Fiscal, iar cele 250 de milioane de euro în plus la buget sunt suficienţi pentru măsurile angajate:

"Mergem mai departe și rezolvăm tot ce putem și pentru Primăria Capitalei și pentru celelalte primării din țară. Referitor la Codul Fiscal, acele măsuri care au fost amânate din cod, dacă dovedim că sunt sustenabile, putem să le punem în practică chiar mai devreme decât 2017. Vestea bună este că metoda cu stimularea și scăterea de taxe, dar și ANAF puternic, funcționează. Am prezentat ieri 250 de milioane de euro în plus pentru buget, în luna agust. Asta înseamnă că avem banii necesari pentru tot ce ne-am angajat", a completat Ponta.

Tunelul Canalului Mânecii, blocat de imigranţi! Aceştia au blocat şinele şi s-au urcat în trenuri!

 

Şeful Guvernului a mai afirmat că nu trebuie ca funcţionarii publici să se certe la tv, întrucât sunt nemulţumiţi pentru că nu au obţinut măriri salariale:

"Referitor la crizele noastre, îi felicit pe colegii miniștri că au reuști să treacă peste micile crize. Nu-mi trece prin cap să spun că cu 25% mărire la medici rezolvăm problemele, însă de unde unii au tăiat, noi adăugăm. La fel și cu Educația! La fel și cu funcționarii public, știu că sunt nemulțumiți, dar nu trebuie să ne certăm pe la TV că nu rezolvăm nimic. În urma întâlnirii de la Chișinău, să vă pregătiți pentru o ședință de guvern comună, cu Republica Moldova", a mai punctat şeful Guvernului.

Criza refugiaţilor. Invazie sau migraţie? Europa, în faţa unei crize majore