MENIU

Ce spune un vicepreședinte ALDE despre suspendarea lui Iohannis

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a declarat că din punctul lui de vedere nu se mai impune acum suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

 "Noi în ALDE nu am discutat de suspendarea preşedintelui, decât acesta legat de refuzul de a semna decretul de revocare a doamnei Kovesi din fruntea DNA. Alte subiecte legate de suspendare nu au fost discutate, rămân însă subiectele legate de respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, rămân subiectele legate de tot ceea ce s-a întâmplat în Justiţia din România.(...) Noi sperăm, prin demersurile noastre, să vedem o Justiţie care să fie ferită de influenţa politicului, dar să vedem totodată şi o Justiţie care nu mai face politică şi îşi vede de fişa postului.(...) Din punctul meu de vedere, nu se mai impune acum o suspendare a preşedintelui, dar nu este o discuţie făcută în cadrul ALDE, în cadrul coaliţiei, pot exista argumente pro şi pot exista argumente contra", a afirmat Andrei Gerea.

Subiectele politice care există în acest moment se vor discuta în coaliţie, cu argumente pro şi contra, apoi vor fi luate măsurile care se impun, a mai precizat acesta.

De cealaltă parte, deputatul PSD Cătălin Rădulescu nu exclude nici acum varianta suspendării președintelui.

Acesta îi solicită lui Klaus Iohannis să denunțe ”protocoalele instituţiilor judiciare cu SRI” și să facă publice ”incerceptările ilegale pe mandate pe siguranţă naţională”, precum și să denunţe ”echipele mixte care au colaborat pentru anchetarea şi condamnarea oamenilor nevinovaţi”. Dacă președintele nu-i va răspunde, Rădulescu va cere suspendarea sa.

Mai multe articole despre:
suspendare iohannis