MENIU

Vasile Dâncu: Vom modifica Codul Fiscal. Văduvele veteranilor vor fi scutite de la plata impozitelor

<p>Vasile D&acirc;ncu: Presa are un rol foarte important şi trebuie sprijinită</p>

Vicepremierul Vasile Dâncu a declarat la Realitatea Tv că Codul Fiscal spune că doar veteranii de război să fie scuţiţi de o serie de impozite este o greşeală pe care nu a făcut-o Guvernul Cioloş, dar pe care actualul Executiv o va repara. "O să facem reparaţiile de rigoare", a declarat acesta. 

"Nici domnul Dragnea nu a apucat să se uite cu atenţie asupra Codului Fiscal. Noi am trebuie să dăm normele la o lege, iar legea spunea că doar veteranii de răzbi sunt scutiţi de anumite impozite", a afirmat acesta, adăugând că acea lege nu era făcută de Guvernul Cioloş şi că nu ai cum ca în normele de aplicare ale unei legi să spui altceva decât scrie în lege.

"Este o mare greşeală, o scăpare a Parlamentului şi Guvernului anterior, însă nu că s-au gândit că nu trebuie scutite şi văduvele veteranilor. Este o greşeală care nu este a nostră", a explicat Vasile Dâncu.

Acesta a mai spus că actualul Guvern a mai făcut modificări în Codul Fiscal, acolo unde au mai fost găsite greşeli ca aceasta. "Cel mai probabil vom modifica şi acum Codul Fiscal, în următoarea şedinţă de Guvern, astfel încât să fie scutite de la plata taxelor şi văduvele vetaranilor de război", a mai declarat vicepremierul.

Conform acestuia, nu va fi scutită întreaga familie a veteranilor, ci doar rudele de gradul I.

Întrebat câte persoane ar fi scutite de plata unor taxe după această modificare a Codului Fiscal, Vasile Dâncu a spus: "Nu avem data statistice privind numărul de persoane scutite, vom avea în maximum 10 zile această situaţie. Nu este o sumă foarte mare, este o greşeală regretabilă. Avem foarte puţini vetarani şi rude ale acestora care au mai rămas în viaţă, doar câteva mii", a completat vicepremierul.