MENIU

Vasile Dâncu: Schimbarea premierului ține și de propria evaluare a lui Ponta

Sociologul Vasile Dâncu a vorbit pe scurt într-o intervenție telefonică la Jocuri de Putere, despre situația cheie în care se află în acest moment întreaga clasă politică, arătând că PSD la alegerile de astăzi a demonstrat că este un partid bine organizat.

"Am ajuns într-o societate în care nu mai știm care este stânga și care este dreapta. Am ajuns într-un moment de cotitură, e un schimb de generații ajutat de justiție și DNA. Dreapta are un proiect complicat, este pentru prima dată când se încearcă o dreaptă unită. Nici Coposu nu a reușit să facă o dreaptă unită. Este o răscruce istorică și politică.  
 
Problema schimbării premierului nu ține numai de PSD. PSD se află la guvernare cu Ponta. Ar fi irațional din partea PSD să își dea jos Guvernul. A făcut-o Geoană în 2009 și a fost un eșec. Schimbarea ține de modul în care își evaluează singuri poziția. Ține de propria lui evaluare. Este complicat pentru PSD să schimbe premierul în acest moment și nu cred că se va întâmpla asta.", a spus Dâncu.

PSD a fost bine organizat, cred în schimbarea păcătosului!
 
"Prin aceste acțiuni ale justititiei și DNA se ia o povară din cârca PSD. Era o ierahie la vârf care până la urmă apăsa asupra organizației. Nu înseamnă că populația este legată de lideri, ci acest lucru stă în forța unui partid. Am văzut că unii oameni au simțit o serie de reforme.  
 La fel de prost sunt evaluați și ceilalți din alte partide. Este o piedere de încredere a întregii clase politice. Nu cred că din cauza centrului avem această stabilitate a PSD. Ei nici nu au o competiție prea mare. A fost un exercițiu de mobilizare. Nu au fost cântate imnuri de intelectuali. Au demonstrat că sunt bine organizați.
 
Ceea ce a fost înainte Dragnea a fost un bun executant pentru Ponta și Geoană. Eu cred în schimbarea păcătosului. El va arată de acum înainte de poate. Dacă va reuși să aducă tineri în partid.", a mai spus Dâncu.
 

Mai multe articole despre:
PSD Vasile Dâncu socilolog