MENIU

Vasile Dâncu: Nu am discutat cu premierul despre remanieri. Partidele o cer mai adesea

Vicepremierul Vasile Dâncu a declarat, la Realitatea Tv, că nu a discutat cu Dacian Cioloş despre remanieri din Guvern, întrucât se vorbeşte despre evaluări şi despre ce poate face fiecare ministru. Precizarea vine după, ce potrivit unor surse, ministrul Muncii ar urma să fie remaniat, în urma greşelilor din Legea Salarizării.

Vasile Dâncu a explicat că el nu a discutat cu premierul Cioloş despre remanieri din Guvern, întrucât Executivul se concentrează pe priorităţi şi pe evaluări:

"Nu am discutat despre remanieri, discutam mereu despre evaluari, performanta, se poate urmari fiecare ce face, sigur că în funcţie de evaluări se poate discuta. Avem plan de priorităţi pe site-ul Guvernului, pe site-ul ministerelor se poate urmări foarte clar fiecare ce face, noi nu am discutat despre remanieri. Partidele din Parlament si mai ales cele din Opoziţie o cer mai adesea. De cele mai multe ori s-a întamplat datorită unor inabilităţi comunicate din Guvern, aceste lucruri s-au întâmplat mai mult emoţional. Miniştrii sunt şi oameni tineri, nu au vorbit mult in mass media. Sunt doar 4 luni de cand unii din colegi fac această muncă si cred că pe masură ce avansăm o sa vedeti ca sunt tot mai bine implementate", a spus Dâncu, la Prime Time News.

 El a adăugat că zvonurile despre remanieri apar ciclic, cam din 3 în 3 luni.

"Știu că partidele din Parlament, mai ales cele care se consideră de opoziție, o cer mai adesea. De cele mai multe ori s-a întâmplat din cauza unor inabilități comunicaționale ale unor colegi din Guvern. Poate sunt și oameni foarte tineri, oameni care sunt specialiști în domeniul lor, dar nu au vorbit foarte mult public, în mass-media. A trecut doar puțină vreme, sunt doar patru luni de când unii dintre colegii mei au ieșit în spațiul public și fac aceste munci complicate care înseamnă o muncă de ministru, o muncă de secretar de stat. Și cred că pe măsură ce avansează în timp o să vedeți că sunt tot mai bine implementați", a adăugat Dîncu. Întrebat în legătură cu unele declarații controversate ale miniștrilor agriculturii și sănătății, Dîncu a arătat că "ambii miniștri sunt specialiști foarte buni, dar câteodată specialiștii sunt cinici". "Câteodată dau senzația că normalitatea cu care se referă la un domeniu care pe noi, ceilalți din societatea civilă, ne îngrijorează cu adevărat, ei se referă profesional, scot bisturiul și spun (...) adevărul", a mai spus Dîncu.