MENIU

Vasile Blaga: Mi-aş dori ca noul partid să se numească PDL. Dar nu ştiu cum se va numi

Vasile Blaga

Vasile Blaga, președintele PDL, a dezvăluit în direct la REALITATEA TV, în emisiunea JOCURI DE PUTERE, planurile despre viitorul partidului pe care îl conduce. Blaga a spus că speră ca fuziunea cu PNL să se facă până la începutul lunii septembrie.

"PDL și PNL vor fuziona. Ne-am gândit ca lucrurile să meargă în 2 pași, dar tot la fuziune am fi ajuns. Românii nu mai au încredere în alianțe. Nu au rezistat Alianța Dreptate și Adevăr și nici USL și de aceea e nevoie de o fuziune.
Decizia în PDL pentru fuziune a fost unanimă. Cele două partide, PDL și PNL, vor duce la o forță politică de peste 30 la sută la alegeri. Cel mai târziu pe 1 septembrie va fi fuziunea. Apoi urmează demersurile juridice. Când se termină congresul PNL se intră în vacanță judecătorească. Trecem peste orice orgolii! Trebuie să încercăm să aducem spre noi oameni care nu au intrat în viața politică din România.", a spus Vasile BLAGA.

Cum se va numi partidul rezultat din fuziunea PDL și PNL?

"Nu am avut discuții exacte depre numele partidului. Este ultimul lucru care va sta în calea acestei fuziuni. Eu respect cei 139 de ani de existență ai partidului PNL. Eu înțeleg modul în care membrii PNL respectă numele acestul partid.
Discutăm despre un nou partid chiar dacă se va numi PDL sau PNL, deoarece el va fi rezultatul fuziunii între două partide. Vom fi egali între egali într-o structură politică care se va numi PDL sau PNL. Mi-aș dori ca partidul să se numească PDL nu m-ar deranja dacă se va numi PNL, dar cum se va numi, nu știu.", a spus BLAGA.



Mai multe articole despre:
PNL politică Realitatea Tv Vasile Blaga PDL