MENIU

Vasile Blaga: Ponta face foarte mult rău acestei ţări, trebuie să demisioneze. Aroganţa l-a distrus!

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, prezent în platoul “Jocuri de Putere” alături de Rareş Bogdan, a vorbit despre cât s-a apropiat PNL de Palatul Victoria, despre relaţia sa cu Traian Băsescu, despre noul Cod Fiscal, dar şi despre candidaţii partidului pe care îl conduce pentru alegerile locale.  

Întrebat ce aşteaptă de la Victor Ponta, copreşedintele PNL Vasile Blaga a spus "eu aştept ce aşteaptă populaţia României, aştept demisia. Orice demnitar aflat în poziţia sa, grea, care face foarte mult rău ţării lui, cu un minim de demnitate şi-ar da demisia. Vedeţi, în fiecare zi se agaţă de putere. Nu a fost bun pentru PSD, vedeţi, l-au executat. Bătălia din PSD s-a dat între el şi Liviu Dragnea, nu între Dragnea şi Rovana Plumb.".

"Va fi greu pentru PSD să-l mai suporte, ei îşi dau seama că pierd puncte în fiecare zi. Ar trebui să demisioneze, pentru că face foarte mult rău acestei ţări. Nu mai are dialog cu nimeni din Uniunea Europeană, nu mai are dialog cu niciunul dintre partenerii noştri strategici. Aroganţa ieşită din comun l-a distrus. Când a ajuns la putere spunea cine trebuie arestat şi cine nu. După ce a pierdut alegerile, a spus că a învăţat din înfrângere. Guvernează foarte prost. Omul acesta, dacă te uiţi în programul lui de guvernare, şi-a luat o serie de angajamente, cum ar fi că va restructura societăţile cu capital de stat şi că va creşte gradul de colectare de la 32,8% la 38%, că va combate evaziunea fiscală, care însă, e tot la 102 miliarde de lei, dar nu a respectat niciunul dintre acestea", a continuat Blaga.

Referitor la Guvernare, copreşedintele PNL a declarat "pentru prima dată un partid, PNL, vine cu un an şi jumătate în faţa cetăţenilor şi aprobă un program de Guvernare, despre care putem spune în continuare că este perfectibil şi pe care acest partid îl va transforma în politici publice, în proiecte de legi clare, prioritare, pe care noi le vom prezenta în perioada 28 – 30 august, în Suceava, la Gura Humorului".

Vasile Blaga a răspuns şi la întrebarea "De unde a obţinut Ponta trei miliarde de lei în plus?":

"Autorităţile publice locale nu şi-au dublat investiţiile, deloc, Parte de cofinanţări de fonduri europene, nimic. Suntem în situaţia incredibilă ca investiţiile din primele şase luni de anul acesta să fie mai mici decât anul trecut. Guvernul României a investit doar 3,8 miliarde de lei pe investiţii. Cu 20% mai puţin decât anul precedent. I-au venit trei miliarde de lei numai din acciza pe combustibil, care numai acolo nu au mers aceşti bani, unde erau destinaţi, la construcţia de autostrăzi.

"Nu întâmplător am propus, luni, ca după 25 de ani partidele parlamentare să se reunească şi să stabilească nişte priorităţi care să se realizeze pe mai multe cicluri electorale. Noi propunem şase teme mari de discuţie tuturor partidelor parlamentare: Stabilitatea macro-economică, absorbţia fondurilor europene, dezvoltarea infrastructurii, reforma administraţiei publice locale, spaţiul Schengen, preşedinţia Comisiei Europene", a continuat acesta.

"Băsescu spune lucruri neadevărate şi ilogice"

Referitor la declaraţiile fostului preşedinte Traian Băsescu la adresa sa, Vasile Blaga susţine că acesta minte.

"Băsescu spune lucruri neadevărate şi ilogice. Eu am convocat biroul senatului ca să ma schimb din funcţie, nu, l-a convocat Opoziţia de atunci. A fost sesiune extraordinară, l-a suspendat pe preşedinte în Parlament, iar Blaga a mers imediat lângă preşedinte, pentru susţinerea lui. Iar când ne-am dat seama că toţi din jurul lui induc în eroare, am mers cu tot colegiul corector şi i-am spus ca nu mai susţinem participarea la vot", a spus copreşedintele PNL.

Totodată, Blaga a explicat că nu a mai vorbit cu fostul preşedinte al României, dar şi că proiectul acestuia este unul mort încă de la început.

"Nu am mai vorbit cu Băsescu. Să vorbească cu cineva, proiectul pe care-l conduce este mort din faşă. După ce am gândit PNL, a spus că nu va putea să fie realizat şi că ne vom certa de la primele poziţii. Nu a avut niciodată dreptate din acest punct de vedere", a spus Vasile Blaga.

Întrebat despre cum merge fuziunea dintre vechiul PNL şi fostul PDL, acesta a declarat că este mulţumit, dar că, mai sunt şi lucruri de rezolvat.

"Duminică s-a împlinit un an de la fuziune. Merge mai bine decât credeam. Nu e uşor să aduni împreună două partide sensibile. Mai sunt, însă, lucruri de rezolvat. Nu am avut o zi de vacanţă până acum. În diferite judeţe sunt lideri care au aerul de asistaţi politici. Avem nişte termene serioase în partid, stabilite de Consiliul Naţional", susţine Vasile Blaga.

Alegeri locale, varianta PNL

Potrivit copreşedintelui PNL, lunea viitoare, membrii partidului vor discuta candidaturile pentru alegerile locale, primarii în funcţie având drept de preemţiune, dacă doresc să candideze şi nu au probleme cu legea.

"Avem candidaturi serioase la Iaşi şi Craiova. La Constanţa o să fiţi surprinşi pozitiv. Avem o problemă serioasă în Braşov, sper că Scripcaru să-şi rezolve problemele cu legea. Sper să-şi dovedească nevinovăţia. La Ploieşti, dacă va candida actualul primar, va câştiga. La Timişoara mergem cu Robu, pentru că, în sfârşit, Timişoara are primar. La fel ca şi la Arad, Oradea, Alba Iulia, Cluj. Avem soluţii peste tot", a explicat Blaga.