MENIU

Vasile Blaga, despre spionarea șefei DNA de către foști agenți Mossad: Cine a comandat acțiunea?

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, a susținut, la Realitatea TV, că este anchetatorii trebuie să afle numele celor care au comandat și au plătit acțiunea de spionare a șefei Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi.

"Eu cred că firma respectivă mai rău s-a înfundat cu astfel de declarații. Dacă au încercat să o timoreze pe doamna Kovesi, nu și-au găsit omul care să se lase timorat de o astfel de investigație. Problema este cine i-a angajat pe acești oameni. Că nu cred că este o firmă din Israel care s-a apucat să facă investigații despre corupția din România. Am văzut că DIICOT este pe fir. Eu cred că dânșii vor face lumină în acest caz. Până la urmă suntem un stat suveran. Am văzut și poziția corectă a ambasadei Israelului", a spus Blaga.

Referitor la reacția ambasadei Israelului la București, copreședintele PNL este de părere că a fost o reacție corectă, mai ales că în acest caz este implicată o firmă privată.

"Este ceea ce a putut să spună în clar ambasada în acest moment, că statul nu e implicată și că nicio instituție a statului israelian nu implicată. Nu poți veni într-un alt stat și să-ți faci de cap, iar dacă tot ai făcut-o, cine ți-a comandat asta? Că nu au venit eu să se distreze pe banii lor în România, cineva i-a plătit. Eu zic să avem răbdare și să vedem mai departe ce ne spune DIICOT. Aici este o firmă privată din Israel. Ambasada a luat poziție ca să nu fie dubii că ar fi implicat statul Israel. Noi suntem prieteni vechi cu Israelul. Din acest punct de vedere a fost binevenită intervenția ambasadei. Eu cred că cei în drept își fac datoria, dar cu pașii pe care îi definesc cei de la DIICOT. Am fost și eu ministru de Interne, lucrurile sunt mai complicate decât par", a explicat Vasile Blaga.

Întrebat despre existența unor alte astfel de firme în România care se ocupă de spionarea înalților funcționari români, acesta susține că nu există, pentru că serviciile de informații își fac datoria.

"Avem servicii de informații care își fac datoria, care dacă ar fi fost ceva de spus ar fi spus. Nu cred că mai sunt astfel de situații. Nu cred, pentru că SRI și SIE sunt instituții care își fac datoria. Cine a comandat și cine a plătit, aici trebuie să ajungem", a conchis Blaga.

 

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
DNA spionaj Vasile Blaga