MENIU

Vasile Blaga: Noul PNL, înregistrat în Registrul partidelor politice

<p>Vasile Blaga</p>

Vasile Blaga a declarat la Jocuri de Putere, la Realitatea Tv, că de marţi, marele PNL este înscris în Registrul Partidelor Politice.

”Alegerile din 16 noiembrie arată că noi am luat o decizie bună la congresele partidelor. Vă dau o știre: De ieri suntem înregistrati în regsitrul partidelor ca noul  PNL. Decizia a fost luată de Curtea de Apel. Dar de ieri suntem înregistrați ca PNL care a rezultat din vechile partide, PDL și PNL”, a spus Vasile Blaga la Jocuri de Putere.

Reamintim că pe 26 iunie 2014, a avut loc Congresul de fuziune dintre cele două partide. Protocolul de fuziune a fost adoptat şi separat, tot sâmbătă, de reprezentanţii PNL şi PDL. Protocolul prevede că partidul rezultat din fuziune se va numi PNL, iar semnul partidului este o săgeată într-un cerc format din 12 stele şi denumirea PNL, ansamblul fiind înscris într-un pătrat cu colţurile rotunjite. PNL va avea un preşedinte ales la congresul din 2017. Noul statut al partidului a împrumutat majoritatea prevederilor doctrinare de la fostul PDL. Alegerile de la Convenţia Naţională se vor face pe baza moţiunilor, aşa cum proceda PDL.

 

Citește și Vasile Blaga, despre preluarea funcției de șef SRI: Nu am discutat despre asta