MENIU

Vanghelie, despre Ponta: Nimeni de la Iliescu până la Năstase nu și-a permis să jignească partidul

<p>Vanghelie, despre Ponta: Nimeni de la Iliescu p&acirc;nă la Năstase nu și-a permis să jignească partidul</p>

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, l-a criticat dur, duminică seară, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, pe liderul PSD, Victor Ponta, despre care afirmă că a jignit profund partidul, prin afirmația potrivit căreia cine nu va vota noua coaliție de guvernare, va fi exclus din PSD. În acest sens, Vanghelie subliniază că "nimeni de la Ion Iliescu până la Adrian Năstase nu și-a permis să spună așa ceva".

 "Astăzi, se pare, că cei doi care au pierdut alegerile, Victor Ponta și Liviu Dragnea, în loc să se analizeze pe ei înșiși și disfuncționalitățile care au existat la baza campaniei, erau aproape să dea pe alți colegi afară din partid. Este vorba de europarlamentarul Ivan. Ei, astăzi, au vrut să îl excludă din partid pentru simplul fapt că și-a anunțat candidatura. Eu cred că oamenii ăștia sunt pe un alt tărâm, iar din punct de vedere al lucrurilor penale, ei vor să facă restructurări și reorganizări în partid. Păi să înceapă cu ei: Liviu Dragnea trebuie să plece din partid", a spus, la Realitatea TV, Marian Vanghelie.

În acest context, Vanghelie consideră că gestul deputatului Miron Mitrea, de a-și anunța demisia din partid, este un exemplu despre ce înseamnă "liderii adevărați", precizând, totodată, că "sunt foarte mulți oameni de calitate, în partid", însă care se tem să ia atitudine.

"Miron Mitrea, astăzi, a fost un exemplu și se vede ce înseamnă liderii adevărați, în acest partid, oameni care au avut o carieră și spun cu demnitate că așa nu mai merge. (...) Sunt foarte mulți oameni de calitate, în partid, însă prin golăneala care au reușit să o creeze, asupra partidului, au băgat frica în oameni. Uitați-vă la ce discurs: 'cine nu votează acest Guvern, se considera exclus'. Nimeni de la Ion Iliescu până la Adrian Năstase nu și-a permis să spună așa ceva, să jignească întreg partidul în ansamblu. Este proprietetea lui?", a declarat Marian Vanghelie.

Pe de altă parte, primarul sectorului 5 a lansat o serie de acuze grave la adresa premierului Victor Ponta și vicepremierului, Gabriel Oprea, despre care a afirmat că fac "aranjamente la Parchet" pentru acei oameni politici și jurnaliști care nu i-au susținut.

"Nimeni nu vrea să discute de povestea reală. Vorbesc de aranjamentele pe care Victor Ponta le face la Parchet, cu Gabriel Oprea. (...) Se ocupă să facă dosare penale ale celor din partid și celor din presă, care nu au fost alături de ei. Domnul Ponta cu domnul Gabriel Oprea. Se ocupă de o galerie de ziariști și de oameni politici, să le facă dosare penale. Pot să vă asigur că Oprea are câțiva procurori de casă pe care îi cheamă și le dă ce au de facut și pentru cine trebuie să facă madat. Există și această formulă de procedură și trebuie să o luați în seamă", a mai spus Marian Vanghelie.