MENIU

USR va depune o moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader

<p>Tudorel Toader</p>

USR va iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, după ce Tudorel Toader a cerut revocarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, precizând că membrii Uniunii au demarat deja discuţii cu alţi parlamentari.

 „USR consideră că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a încălcat toate principiile democratice şi ale statului de drept prin declaraţia publică de aseară, 22.02.2018, când a anunţat că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, fără să ofere motive juridice bine fundamentate, în acord cu Legea 303/2004, cea care reglementează motivele şi condiţiile în care se poate cere revocarea unui procuror şef al DNA. A afirmat aseară că această decizie se bazează pe un raport minuţios întocmit, pe care îl va posta pe site-ul Ministerului Justiţiei, pentru informarea mass-media şi a opiniei publice. Până la această oră, raportul nu a fost încă publicat şi nimeni nu a avut acces la el”, potrivit unui comunicat de presă.

În documentul citat se precizează că, printre motivele pentru care va fi depusă moţiunea împotriva lui Toader, se numără faptul că acesta s-a substituit autorităţii CSM, prin faptul că s-a referit la anchetarea OUG 13 de anul trecut, când Consiliul Suprem al Magistraturii a decis că procurorii au acţionat corect.

„A făcut aprecieri la dosarul Belina, care este un dosar în curs. Este un fapt grav ca ministrul Justiţiei să facă aprecieri pe un dosar în curs de soluţionare. Toader a spus că Laura Codruţa Kovesi a contestat autoritatea CCR, pentru că a invocat fapte care nu mai pot fi investigate, pentru că CCR a dezincriminat o parte a abuzului in serviciu. Aceasta este un fapt, nu o contestare din partea şefei DNA”, susţine USR.

Mai multe articole despre:
0 moţiune simplă USR tudorel toader