MENIU

Actorii, în campania "Fără Penali". Marius Manole, Oana Pellea, Victor Rebengiuc strâng semnături

Actorii nu mai vor să joace în fimul corupţiei şi au anunţat că vor strânge semnături în cadrul campaniei #FaraPenali, iniţiativă civică susţinută de USR. Miercuri seară, Victor Rebenciuc, Oana Pellea şi Marius Manole erau în Piaţa Universităţii, strângând semnături.

Oana Pellea a spus că se află acolo în calitate de cetăţean, nu de actor, şi este datoria sa să se alăture demersului

Victor Rebenciuc a avut un mesaj ferm: "Dumneata ai vrea să fii condus de un hoţ?"

Totodată Marius Manole a transmis cetăţenilor: "Acum oamenii au constientizat gravitatea faptului ca nu iti indeplinesti datoria de cetatean. Daca tu nu votezi pe mine ma afecteaza, uite trebuie să sa stau cu domnul Rebengiuc, cu doamna Pellea, să strângeam semnături. Eu vreau ca tu să optezi pentru ceva, să îţi faci datoria de cetăţean, e treaba ta cu cine votezi", a spus actorul.

Evenimentul era anunţat de USR, pe Facebok, încă de săptămâna trecută. 

"Timp de o săptămână, în Piaţa Universităţii, ei vor fi protagoniştii care vor strânge semnături pentru ca persoanele condamnate penal să nu mai conducă România. Scena va fi înlocuită cu asfaltul, iar reflectoarele cu razele soarelui. Aplauzele le primiţi de pe acum. Mulţumim tuturor actorilor care au ales să se implice!", se arată în anunţul publicat pe pagina de Facebook a USR Constanţa. 

Obiectivul USR este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat. Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării, iar USR s-a angajat să sprijine acest demers prin intermediul filialelor sale teritoriale.