MENIU

USR cere demiterea directoarei ICR Londra: „Ceea ce a făcut Catinca Maria Nistor este clar: a mințit Parlamentul României”

USR cere demiterea directoarei ICR Londra

„Mă numesc Catinga Maria Nistor, absolventă a facultății de drept, a London School Economics, absolventă a Universității Naționale de teatru și cinematografie”. Așa și-a început Catinca Maria Nistor prezentarea în fața parlamentarilor, care o audiau pentru postul pe care de altfel l-a și obținut: cel de director la Institutul Cultural Român din Londra. La 33 de ani, actrița se laudă cu mai multe facultăți absolvite, inclusiv London School of Economics. Conducerea universității britanice o contrazice, însă, pe actriță, într-un comunicat oficial. 

„Nu avem înregistrată nicio persoană cu acest nume care a urmat sau a absolvit LSE”, se arată în răspunsul instituției britanice pentru jurnaliștii Edupedu.

 „We have no record of anyone of this name as having attended, or graduated from, LSE”.

Actrița nu a știut să le răspundă legiuitorilor ce planuri de viitor va avea cu instituția pe care urma să o conducă.

„Eu am niște idei, dar nu pot, nu vreau să vorbesc înainte de a....  am luat legătura prin dl președinte, știu în mare lucrurile”, a spus aceasta.

„Dacă doamna nu poate să vorbească nici noi nu putem să votăm... Spuneți că vă veți ocupa de obiecivele echipei, dar nu le știți”, a spus cineva.

Bâlbele nu i-au deranjat pe parlamentari, care au numit-o pe actriță la conducerea ICR Londra cu majoritate de voturi. Pentru obținerea postului la Institutul Cultural nu s-a organizat niciun concurs. USR o acuză pe Maria Nistor că a mințit în legătură cu studiile sale și cere demiterea de urgență a acesteia.

USR cere demiterea directoarei ICR Londra

„Ceea ce a făcut Catinca Maria Nistor este clar: a mințit Parlamentul României. Ne-a privit în ochi și ne-a mințit. Acest mod de lucru - minciună și impostură - devine rețeta de guvernare a Coaliției PSD-PNL-UDMR. Doamna Nistor trebuie revocată urgent”.

Catinca Maria Nistor este actriță, prezentatoare TV și fiica actorului român Stelian Nistor. 

Mai multe articole despre:
usr demisia director icr