MENIU

USR cere demisia ministrului Culturii după scandalul de la Teatrul Național - Spectatorii au primit câte un exemplar dintr-o publicație extremistă

USR depune moțiune împotriva ministrului Culturii - Lucian Romașcanu, după scandalul de la Teatrul Național și cere demisia oficialului. Este haos uriaș în cadrul teatrului după ce spectatorii au primit câte un exemplar dintr-o publicație extremistă. Colegiul Teatrul Național București a depus plângere la poliție pentru distribuirea neautorizată a unei publicaţii în sălile de spectacol.

Preşedintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, Iulian Bulai (USR), a anunțat inițierea unei moţiuni simple împotriva ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, dacă acesta nu îl demite pe directorul interimar al Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), Mircea Rusu.

Grupul parlamentar al USR de la Camera Deputaţilor a depus, marţi, în plen, o moţiune simplă împotriva ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, în legătură cu scandalul recent de la Teatrul Naţional Bucureşti.

„Înţeleg că dacă s-a dat drumul la propaganda rusă în România şi în instituţiile de cultură şi coaliţia de guvernare nu înţelege că trebuie să spună stop acestei propagande pro - Moscova, pro - Putin, anti - UE, anti - NATO, atunci trebuie să vorbim pe limba dumnealui, a domnului Lucian Romaşcanu, care în loc să îşi asume o problemă punctuală, să o elimine, merge mai departe şi ţine în braţe un om al propagandei pro - Moscova, pro - Putin, pro - Kremlin, anti - UE, anti - NATO. De aceea, grupul parlamentar al USR (...) vă înaintează moţiunea simplă intitulată \"Libertate artistică - da, propagandă pro - Moscova şi anti - UE în instituţii publice - niciodată\". Moţiunea este îndreptată împotriva domnului Lucian Romaşcanu, ministru al Culturii, (...) cu menţiunea că nu se poate ca din cea mai importantă instituţie de cultură din România să se facă propagandă activă prin material publicitar anti - UE, anti - NATO, pro - Putin, pro - Kremlin", a spus deputatul USR - Iulian Bulai.

TNB a găzduit, de Ziua Mondială a Teatrului, un spectacol al actorului Dan Puric, considerat de unii ca fiind rusofil, naţionalist şi antieuropean. Spectatorii au primit câte un exemplar din publicaţia „Certitudinea”, pe care Iulian Bulai o califică drept naţionalistă şi extremistă, iar Ministerul Culturii a anunţat o anchetă.

Mai multe articole despre:
usr motiune lucian romascanu