MENIU

USR acuză din nou PNL-ul de blat politic cu PSD

USR acuză din nou PNL-ul de blat politic cu PSD. Deputatul Uniunii Salvați România Claudiu Năsui declară la RFI că blatul s-a văzut în mai multe rânduri, până acum. Pe de altă parte, el comentează atmosfera de la audierea miniștrilor în comisiile Parlamentului.

”Nu avem cum să nu observăm acest blat, el se întâmplă și USR-ul nu o să fie genul de partener al nimănui, care să nu spună lucrurilor pe nume și care să nu spună adevărul (...). Blatul s-a întâmplat și la CGMB săptămâna trecută, când doi consilieri de la PNL au votat bugetul doamnei Firea (...). Iarăși, pentru alegerile în două tururi, puteam să avem alegeri în două tururi foarte ușor, dacă Guvernul Orban ar fi dat OUG în momentul în care a fost învestit și eram și cu mai puțin de șase luni înainte de alegerile locale și atunci n-ar fi fost nici o problemă. N-a făcut-o, a ales să meargă pe calea asumării răspunderii, o cale care era clar că se va termina în moțiune de cenzură”.

Luni, și Cosette Chichirău, deputat USR,  a vorbit, la audierile din comisii ale miniștrilor propuși de Ludovic Orban, despre un blat între PNL și PSD.

„Ați tocat PSD că face promisiuni electorale, dar mi se pare că ați implementat aceeași tactică. Vă e frică să implementați soluții bune pentru România pentru că pierdeți voturi. Noi aici votăm un blat politic. Ați sacrificat alegerile în două tururi pentru anticipate. Când veți face un blat pentru autostradă în Moldova, când veți face blat pentru digitalizarea administrației, când veți face un blat pentru spitale?”, a spus Chichirău.

Mai multe articole despre:
USR acuza PNL blat cu PSD