MENIU

Răsturnare de situație în dosarul Black Cube. Spionul lui KOVESI, condamnat cu suspendare

Răsturnare de situație în cazul unuia dintre spionii Laurei Codruța Kovesi. Ron Weiner a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, anunţă Realitatea TV. 

Decizia este definitivă și vine după ce, inițial, magistrații au respins acordul încheiat de tânărul israelian cu procurorii DIICOT. Aceeași pedeapsă a primit-o și celălalt angajat al companiei Black Cube, David Geclowicz, încă de anul trecut. Cei doi au fost acuzați de procurorii antimafia că au spionat-o pe sefa DNA și pe apropiații acesteia.

După ce au fost prinși, ambii au recunoscut faptele și au spus că regretă ce au făcut. Vizat în dosar este și fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, în prezent arestat la domiciliu. Ancheta nu a fost încă finalizată pentru că nu se știe clar cine a comandat operațiunea împotriva Laurei Codruța Kovesi. 

În iulie 2016, cei doi israelieni acuzați că o urmăreau au fost eliberați din arestul preventiv. Acest lucru s-a întâmpla în urma deciziei magistraților de la Curtea de Apel. Aceștia au stabilit că cei doi angajați ai firmei de detectivi Black Cube din Israel pot fi eliberați din arestul preventiv și plasați în arest la domiciliu.

O decizie controversată, având în vedere că Ron Weiner și David Geclowitz nu locuiesc în România, ci au fost cazați într-un hotel din Capitală până să ajungă după gratii.

Spionii au fost arestați preventiv în aprilie, iar de atunci judecătorii au prelungit de trei ori consecutiv mandatele de arestare, la cererea procurorilor.

Ron Weiner şi David Geclowicz au fost arestați preventiv pe 3 aprilie, fiind acuzați de DIICOT că au hărţuit familia Codruței Kovesi, au spionat-o pe aceasta și au obținut fraudulos informații din casuțele poștale ale rudelor sale.

Fapte recunoscute, de altfel, de cei doi în fața magistraților.

Mai multe articole despre:
alegeri măsuri Kovesi suspendare condamnare decizii