MENIU

UNPR condamnă lipsa de implicare a autorităților în situației cimitirului din Valea Uzului

<p>UNPR</p>

UNPR condamnă lipsa de implicare a autorităților statului în soluționarea situației cimitirului eroilor din Valea Uzului și solicită guvernului să intervină de urgență.

”Respingem cu tărie și condamnăm orice fel de acțiune care poate conduce la un conflict inter-etnic, precum acțiunea de astăzi, de la cimitirul eroilor din Valea Uzului, unde etnicii maghiari au încercat să-i împiedice pe români să intre în cimitir și să desfășoare manifestări organizate și autorizate pentru comemorarea eroilor, chiar de Ziua Eroilor.

După cum știm cu toții, UDMR șantajează coaliția aflată la guvernare cu retragerea sprijinului în Parlament.

Este și motivul pentru care vedem că autoritățile care ar trebui să reglementeze foarte clar situația cimitirului eroilor din Valea Uzului și să împiedice apariția unor astfel de conflicte, „s-au înmuiat” și nu fac nimic, așteaptă.

Forțele de ordine aflate astăzi la cimitirul eroilor au fost timorate din cauza ordinelor și directivelor primite, în acest context, de la conducerea politică a ministerului afacerilor interne.

Într-un moment atât de încărcat de istorie și de important pentru o națiune, cu toții ar trebui, indiferent de etnie, să cinstim, cu adânc și pios respect, memoria eroilor noștri.

Este cu atât mai trist cu cât evenimentele despre care vorbim se petrec, iată, la doar câteva zile după mesajul de pace transmis de Papa Francisc, în timpul vizitei sale în țara noastră, în care ne-a îndemnat pe toți să contribuim “la construirea unei patrii din ce în ce mai dreaptă și mai fraternă”.

Din păcate, politica a ajuns să decidă sau să influențeze inclusiv modul în care se desfășoară astfel de evenimente, provocând conflicte între oameni care, chiar dacă sunt de etnii diferite, trăiesc în această țară: România!

Este foarte important să nu uităm acest lucru: vorbim despre România, stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil, cu o Constituție care trebuie respectată, cu o istorie zbuciumată care trebuie respectată, cu eroi care și-au dat viața pentru ca această țară să fie liberă și puternică”, a anunțat UNPR.

Mai multe articole despre:
UNPR cimitir valea uzului