MENIU

Unica ocazie în care protestatarii l-au îndrăgit pe Grindeanu

Sorin Grindeanu a dat un răspuns surprinzător, în această seară.  Întrebat dacă ar mai aproba OUG 13, acesta a spus: ”Cu siguranță aș aproba OUG 14”.

Concret, Grindeanu a spus că ar aproba, de fapt, iar, ordonanța care aborga OUG 13, OUG 14, cea care anula efectele ordonanței care scos 600 000 de oameni în toată țara.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că nu-și va da demisia din funcția de premier decât atunci când președintele Iohannis va numi un viitor prim-ministru de la PSD.

"Nu-mi dau demisia! Am obligația să mă comport responsabil față de România și de PSD. Acest Guvern e Guvernul României, nu al CEx-ului. Și cred că toți trebuie să ne simțim responsabili de acest lucru. Și eu mă simt. Îmi voi da demisia atunci când președintele Iohannis va numi un premier de la PSD. Cred că e normal față de acele sute de mii de oameni din PSD ca lucrul acesta să se întâmple și eu nu vreau ca alte scenarii să poată să intre în discuție. De aceea demisia mea se va întâmpla în momentul în care Iohannis, după consultările cu partidele, va spune că numește un premier de la PSD", a declarat Grindeanu. 

Premierul a susținut că nu înțelege de ce Liviu Dragnea și alți membri PSD au pus presiune pe guvern, vorbind despre remanieri și analize înainte cu o lună de CExN. Acesta a subliniat că singurul răspuns pe care l-a găsit în acest sens este "dorința unui singur om de a avea toată puterea", făcând referire la Liviu Dragnea. 

"Acum o lună, Dragnea spunea așa: 'Mă mulțumesc toate ministerele.' Ce s-a schimbat între timp, ce s-a întâmplat, chiar n-am reușit să aflu. Nu mi-am dorit deloc să ajungem la acest moment foarte greu pentru PSD și pentru România. Înainte de acestă ședință, am încercat să înțeleg de ce există această furie de a schimba propriul guvern după doar șase luni, care de bine, de rău, are rezultate. Am vrut să înțeleg de ce timp de mai bine de o lună de zile Liviu Dragnea și alții au vorbit despre remanieri, analize, demisii. Mi-a fost foarte greu să înțeleg de unde aceste lucruri. De ce trebuie să pui presiune pe proprii tăi miniștri pe care tu i-ai pus acolo? Nu am găsit un răspuns, decât unul singur, poate, și anume dorința unui singur om de a avea toată puterea. Nu văd alt răspuns. Singur!", a declarat Sorin Grindeanu.