MENIU

Un SENATOR a primit aviz favorabil de la colegi, pentru a fi DEMIS din PARLAMENT

Senatorii din Comisia juridica au adoptat, in sedinta de marti, un raport favorabil solicitarii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) cu privire la demiterea de drept a liberalului Daniel Akos Mora din functia de senator, raportul urmand sa fie inaintat conducerii si plenului Senatului, anunta Agerpres, citată de Hotnews. 

In scrisoarea pe care ANI a transmis-o conducerii Senatului, se solicita aplicarea "cu celeritate" a prevederilor legale ca urmare a deciziei definitive si irevocabile nr. 6289/2013 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, coroborata cu Decizia nr. 418/2014 a CCR.

"Va solicitam sa dispuneti punerea in aplicare a Deciziei nr. 6289/2013 a ICCJ prin care s-a respins recursul declarat de Mora Akos Daniel impotriva sentintei civile a Curtii de Apel Targu Mures, constatandu-se irevocabil ca acesta a incalcat regimul juridic privind incompatibilitatea. Avand in vedere obligatiile Parlamentului stabilite de Curtea Constitutionala in decizia amintita, va rugam constatati demiterea de drept din calitatea de senator a domnului Mora Akos Daniel", se arata in documentul citat.

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Catalin Boboc (PNL), a afirmat, marti, ca dupa votul din Comisie, favorabil solicitarii ANI, asupra acestui subiect urmeaza sa se pronunte, prin vot, plenul Senatului, care "poate da o linie pe care sa se mearga de aici incolo". 

 

 Mai multe pe hotnews