MENIU

Un fost senator UDMR, condamnat la 3 ani de închisoare

Olosz Gergely, fost senator UDMR și fost președinte al Autorității naționale de reglementare în domeniul energiei, a fost joi condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru corupție. Decizia a fost luată de un complet de 3 judecători format din magistrații Ionuț Matei, Ioana Bogdan și Ioana Ilie, supranumit ”completul negru”.

Înalta Curte a menținut decizia din 2016 de la Curtea de apel București, unde Olosz Gergely a primit tot 3 ani cu executare, scrie G4media.ro

„Condamnă pe inculpatul Olosz Gergely la o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (două acte materiale). (…) Dispune confiscarea de la inculpatul Olosz Gergely a sumelor de 384.000 Euro şi de 400.000 lei. Menţine sechestrul asigurător dispus prin ordonanţele din 18.03.2011 şi din 01.04.2011 şi puse în executare prin procesul verbal din 05.04.2011, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Olosz Gergely, până la concurenţa sumei de 384.000 Euro (în lei la cursul BNR din data plăţii) plus suma de 400.000 lei”, au stabilit judecătorii.

În 2013, Gergely a fost condamnat la 7 ani de Tribunalul București, însă acea sentință a fost casată.

Nu este foarte clar dacă fostul parlamentar UDMR mai este în țară. Un alt fost parlamentar UDMR, Marko Attila Gabor, a fugit la Budapesta după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării frauduloase a Colegiului Szekely Miko, din Sfântu Gheorghe. În vară, Marko Attila Gabor a fost fotografiat la o terasă din Budapesta, deși a fost dat în urmărire internațională prin Interpol. 

Ce urmează. După emiterea mandatului de arestare, Olosz Gergely are posibilitatea să se predea de bună voie la orice secție de poliție sau polițiștii îl vor căuta la domiciliu. Dacă poliția nu îl găsește în 24 de ore, îl dă în urmărire locală, apoi generală.

Mai multe articole despre:
închisoare dosar executare senator udmr