MENIU

Un deputat a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Deputatul UDMR Karoly Kerekes a fost condamnat de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicată deputatului Karoly Kerekes pe o durată de 4 ani, reprezentând termen de încercare. De asemenea, Kerekes nu are dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție publică implicând exercițiul autorități de stat, de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii pe o durată de 10 ani.

El trebuie să plătească suma de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, în 10 zile de la pronunțare. În septembrie 2011, Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea cercetării deputatului Karoly Kerekes pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, după ce acesta și-a angajat nelegal fiul și soția în cadrul biroului său parlamentar.

 

 Mai multe pe Agerpres