MENIU

Ultima șansă a Opoziției pentru blocarea guvernului Dăncilă în Parlament

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a întâlnit luni cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, pentru a discuta despre votul privind învestirea noului Guvern, au declarat pentru AGERPRES surse parlamentare. Orban urma să se întâlnească și cu Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităților naționale. 

Ludovic Orban s-a întâlnit cu Kelemen Hunor înainte de plenul comun al Parlamentului privind învestirea Guvernului Dăncilă. Concluzia nu a fost una optimistă pentru liderul PNL.

"O să ia o decizie UDMR, aşa cum a anunţat, în cadrul grupurilor parlamentare, şi vom afla ce decizie vor lua. (...) A fost un schimb de impresii, de păreri, eu am expus argumentele mele. Evident, ei o să ia o decizie în forurile lor statutare. Vă daţi seama că nu fac parte din acea categorie de persoane care dezvăluie discuţiile tete-a-tete", a afirmat Orban. 

Săptămâna trecută, Ludovic Orban a anunţat că liberalii vor purta discuţii cu toate grupurile parlamentare şi cu parlamentari individual pentru a-i convinge să nu voteze învestirea Guvernului Dăncilă.

Duminică, el a precizat că liberalii vor vota împotrivă, la vedere, la învestirea Guvernului Dăncilă şi a făcut apel la parlamentarii care "mai au capul pe umeri şi mai au un pic de sensibilitate faţă de soarta României" să facă la fel.

"Am decis în Biroul Politic Naţional, împreună cu grupurile parlamentare, că vom vota împotrivă, la vedere, la învestirea Guvernului, deci nu vom vota acest Guvern, că vom continua comunicarea, dialogul şi încercarea de a convinge oricare parlamentar din actuala majoritate. Facem apel către parlamentarii minorităţilor şi UDMR şi, de asemenea, către parlamentarii care mai au capul pe umeri şi mai au un pic de sensibilitate faţă de soarta României să voteze împotriva învestirii acestui Guvern. Orice parlamentar din PSD care ştie că Dragnea duce România în prăpastie, că Dragnea va duce PSD-ul spre prăbuşire totală, dacă vrea să scape de Dragnea, acum este ocazia, acum este ceasul al doisprezecelea", a declarat liderul PNL.

Mai multe articole despre:
Varujan Pambuccian Ludovic Orban Kelemen Hunor