MENIU

Udrea: Nu am legături cu trecutul comunist, așa cum are domnul Meleșcanu, de exemplu

Candidatul PMP la Președinție, Elena Udrea, lansează noi critici la adresa contracandidaților săi, declarând, în cadrul unui interviu pentru Agerpres, că, spre deosebire de Teodor Meleșcanu, nu are legături cu trecutul comunist și că, față de Călin Popescu Tăriceanu, ”cunoscut pentru lejeritatea cu care își tratează locul de muncă”, liderul PMP afirmă despre sine că este ”un om harnic”. În ceea ce îl privește pe contracandidatul său, din partea ACL, Klaus Iohannis, Elena Udrea atrage atenția că primarul Sibiului ”a venit la București, în marea politică, susținut de domnul Voiculescu”. 

”Nu sunt un politician care să fie manevrat din spate, de moguli, de baroni locali. Nu am legături cu trecutul comunist, așa cum au mulți candidați, domnul Meleșcanu, spre exemplu. Sunt un om harnic, nu așa cum este domnul Tăriceanu care este cunoscut pentru lejeritatea cu care își tratează locul de muncă. Deci, sunt cel mai bun dintre candidați și cred că dreapta ar trebui să fie foarte bine informată atunci când decide cine este candidatul pe care îl susține. Electoratul de centru-dreapta, cei nehotărâți, cei care sunt împotriva lui Victor Ponta trebuie să fie foarte bine informați cu privire la candidații care se revendică a reprezenta acest electorat, când în realitate domnul Klaus Iohannis, cel care se revendică a reprezenta acest electorat, este un partener al lui Victor Ponta. Deci, cred că principalii doi contracandidați reprezintă două fețe ale aceleiași monede (...)  Eu nu mint cum minte domnul Victor Ponta și l-am prins mințind acum că nu a fost ofițer acoperit și se demonstrează că a fost ofițer acoperit și a mințit românii. Eu comunic oamenilor lucrurile pe care le gândesc, nu încerc să ascund nimic, ideile pe care le am le discut cu oamenii. Nu m-am folosit niciodată de conjuncturi controversate cum s-a folosit domnul Klaus Iohannis de conjunctura de la Grivco cu domnul Voiculescu în 2009, cu domnul Geoană, pentru a obține ceva în cariera mea”, a declarat Elena Udrea.

În viziunea Elenei Udrea, ”se încearcă trimiterea în turul doi, din partea opoziției, a unui candidat care este a doua față a lui Victor Ponta”.

”Problema e că se încearcă trimiterea în turul doi, din partea opoziției, a unui candidat care este a doua față a lui Victor Ponta. Este o altă variantă a lui Victor Ponta, sunt oameni care sunt legați de acțiuni extrem de importante pe care l-au avut în comun și care arată modul în care ei văd aspecte esențiale ale societății, cum ar fi funcționarea statului de drept, faptul că au atacat împreună Constituția în 2012, faptul că au încercat cu încălcarea Constituției demiterea președintelui, faptul că și pe domnul Victor Ponta și pe Klaus Iohannis îi leagă Grivco, ambii sunt premieri susținuți de domnul Voiculescu. Nu uitați că în 2009 domnul Klaus Iohannis a venit la București, în marea politică, susținut de domnul Voiculescu. Deci, au avut un parcurs comun din 2009 încoace, s-au separat în 2014, când PNL a plecat de la guvernare, însă este evident că votul pentru oricare dintre ei înseamnă un vot pentru USL. USL se reface indiferent cine ar câștiga Președinția, dacă vreunul dintre ei ar câștiga Președinția”, a mai afirmat Elena Udrea.

 

Mai multe pe Agerpres.