MENIU

Udrea: Diaconescu a fost propus, nu votat candidat la Președinție

Udrea: Diaconescu a fost propus, nu votat candidat la Președinție

Președintele PMP, Elena Udrea, a declarat luni că regretă plecarea lui Cristian Diaconescu din partid, adăugând că acesta a fost doar propus nu și votat de conducerea formațiunii pentru a intra în cursa electorală pentru Cotroceni.

"Regret decizia domnului Cristian Diaconescu de a candida independent, de a pleca din PMP, cu atât mai mult cu cât se întâmplă înaintea zilei de mâine, când convenisem să avem o dezbatere în interiorul partidului și să decidem prin vot care este cea mai bună soluție pentru PMP de a intra în competiția pentru Președinția României. Este și statutar lucrul acesta. Domnul Cristian Diaconescu a fost doar desemnat candidat, a fost doar propus, nu a fost și votat, iar statutul partidului spune că votul pentru candidat se dă în Colegiul Național. Deci eram oricum obligați să avem acest Colegiu și să votăm candidatul PMP pentru Președinția României", a precizat Udrea.

Ea a adăugat că orice partid dorește să meargă cu cea mai bună soluție, lucru valabil și pentru Mișcarea Populară. "Ca urmare, era necesară, legitimă, statutară dezbaterea de mâine și competiția internă care se crea", a explicat președintele PMP.

Elena Udrea a susținut că este pregătită să-și asume candidatura la Președinția României. "Așa cum spun de mult timp, sunt candidatul care îl poate învinge pe Victor Ponta, îl pot bate pe Victor Ponta în orice competiție, inclusiv în cea pentru Președinția țării. Vom avea o dezbatere mâine și vom vota, pentru că așa spune statutul PMP, după care partidul intră în linie dreaptă, în precampanie și apoi în campania pentru prezidențiale", a afirmat Udrea.

Liderul PMP a spus totodată că ea este cea care l-a propus pe Diaconescu să candideze pentru fotoliul prezidențial.

"Am crezut că este cea mai bună soluție la momentul iunie 2014, însă toate partidele sau aproape toate și-au schimbat candidații. Toate, în funcție de contracandidați, de evoluțiile de pe scena politică au decis să meargă cu candidații care, acum, înainte de lupta finală sunt cei aflați în situația de a aduce cele mai multe voturi", a comentat președintele PMP, menționând că acest lucru este valabil și pentru PMP.

Ea a dat exemplul lui Crin Antonescu, la care PNL a renunțat în favoarea lui Klaus Iohannis, deși fostul președinte al PNL a fost un candidat "susținut de ani de zile". Ea a reamintit și momentul din anul 2000, la alegerile pentru Primăria Capitalei, când PD a schimbat în ultimul moment candidatul, care nu performa, și a venit cu Traian Băsescu, care a câștigat. Iar în 2004, Alianța DA a schimbat cu o săptămână înainte candidatul, cel care a intrat pe ultima sută de metri a câștigat Președinția României.

Mai multe articole despre:
Elena Udrea Cristian Diaconescu PMP candidat PMP