MENIU

UDREA, despre organizațiile PDL care nu îl SUSȚIN pe Iohannis: EU sunt a LOR!

Elena Udrea  a declarat într-un interviu pentru ”Evenimentul Zilei”, că există mai mulți democrat-liberali care o susțin pe ea la alegerile prezidențiale, și nu pe Klaus Iohannis,  cel care este oficial, candidatul ACL. Mai mult, aceasta a mai susținut că ”ea este a lor ”, motivând că au avut multe victorii împreună. 

 

Cum vi se pare faptul că Emil Boc vă susține pe dumneavoastră și nu candidatul ACL?

Emil Boc este consecvent cu sine, cu tot ceea ce a afirmat și a făcut ca om politic, ca șef de guvern. Am fost în aceeași echipă, la bine și la greu, ne-am luptat pentru aceleași convingeri și am susținut aceleași proiecte pentru România. Am avut alături de noi oamenii minunați din PDL. De aceea sunt mulți PDL-iști care gândesc la fel ca Emil Boc și mă susțin pe mine în această competiție. Am făcut împreună istoria acestui partid, o istorie de victorii cum nu are altcineva. PDL a dat de două ori Președintele, de trei ori Primarul General, a câștigat alegerile parlamentare și pe cele europarlamentare, aproape jumătate de președinții de CJ și de municipii reședință de județ în 2008.

Este adevărat că unele organizații PDL, opt după cum s-a scris în presă, vor o discuție cu Președintele Traian Băsescu pe acest subiect?

În mod cert, multe organizații sunt nemulțumite și demobilizate de soluția la care a apelat actuala conducere a partidului: să susțină candidatul unui partid care și-a asumat ca obiectiv, în mai multe rânduri, distrugerea PDL. Nu are nimeni vreo îndoială că ACL nu va mai exista după alegeri, pentru că, în realitate, nu există nicio chimie în teritoriu între cele două partide: liberalii sunt în continuare legați de PSD, pentru că ei nici nu și-au dorit ruperea USL. Soluția ACL a fost găselnița actualei conduceri a PDL ca să nu răspundă pentru dezastrul de 12% la europarlamentare. Așa au ajuns să fie obligați să susțină un candidat străin de ei, de istoria PDL, dar mai ales de valorile pe care ei le-au apărat în ultimii 15 ani. Eu sunt a lor, eu am fost cu ei la victorii, la înfrângeri, în vremuri grele la guvernarea țării, dar și când am construit în România mai mult decât a făcuto cineva vreodată. Culmea este că unele lupte importante, cum ar fi alegerile prezidențiale din 2009, suspendarea lui Traian Băsescu ori alegerile parlamentare din 2012, le-am dus chiar împotriva celui pe care li se cere să îl susțină astăzi la Președinție!

 

 Mai multe pe evz. ro 

Mai multe articole despre:
Emil Boc PDL elena udrea decizii