MENIU

​Udrea, despre momentele mai puţin ştiute ale lui Băsescu: Nu vorbea nimeni când venea el la partid

Udrea, despre momentele mai puţin ştiute ale lui Băsescu: Nu vorbea nimeni când venea el la partid

Liderul PMP, Elena Udrea, a povestit, la Adevărul Live, despre contextul în care l-a cunoscut pe Traian Băsescu, despre campaniile electorale pe care le-a dus alături de şeful statului, dar şi despre momentele de răscruce din cei zece ani de mandat ai preşedintelui.

"Ultimii zece ani sunt legaţi de Traian Băsescu. A fost un preşedinte care a generat toate marile evenimente. (...) Traian Băsescu este cel mai bine cotat la încredere din politicienii de dreapta, cu excepţia lui Klaus Iohannis. Lucrul acesta îi deranjează pe mulţi. Traian Băsescu, după zece ani de mandat, iese cu o încredere bună, consistenă", a spus Elena Udrea.

Preşedintele PMP a povestit şi cum au fost primele sale zile în alianţa D.A.

"Eu m-am înscris în alianţa D.A., în 2004. Mă uitam cu speranţă la Teodor Stolojan şi la Traian Băsescu. Băsescu era liderul Opoziţiei, cel mai vocal, cu totul diferit. Oamenii aveau foarte multă încredere în el. Era fascinant. Nu vorbea nimeni când venea Traian Băsescu la partid. Era vorba de respect. A trecut campania pentru alegerile locale. Prima discuţie nu a fost legată de politică. A fost la un eveniment privat prin 2003. Eram fascinată pentru lucrurile pe care le spunea. Nu vorbea decât Traian Băsescu la masa aceea", a mai spus Udrea.

"Cele mai frumoase momente era când îl descoperam pe Traian Băsescu. Ne scotea în Cişmigiu. Eram câţiva consilieri noi şi ne povestea. Era vară, stăteam până în târziu în noapte. Atunci aflam cât de mare era Traian Băsescu în marina comercială. Eu ce puteam să povestesc? Ce puteau colegii să spună? Îl ascultam ore în şir. Am înţeles cât de puternic, ce caracter puternic are, cam care sunt valorile în viaţă şi în politică, şi mi-am spus că dacă există un astfel de om în politică, trebuie să rămâi şi să lupţi pentru lucrurile în care crede. (...) Destinul României a fost să-l aibă pe Traian Băsescu preşedinte", a mai spus Udrea.

Citeste continuarea pe adevarul.ro.