MENIU

Udrea: Am multe de spus, dar procurorii nu mă ascultă. La fiecare sezon, o nouă cerere de arestare

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a declarat, după ce a fost audiată de Comisia juridică, că are foarte multe de spus, doar că procurorii nu o ascultă. În acest context, Udrea a afirmat că "pușcăria nu este un subiect vesel", în contextul în care la fiecare sezon primește încă o cerere de arestare.

"Am multe de spus, dar procurorii nu mă ascultă. Am atâtea lucruri să le spun, încât sper să aibă interesul și dorința să asculte ce am de spus", a spus Elena Udrea.

Întrebată ce le-a spus colegilor săi, în timpul audierii, Udrea a răspuns:

"Să facă ce cred dânșii că este bine pentru România, în momentul ăsta (...) Pușcăria nu este un subiect vesel, deja la mine este pușcăria de colecția toamnă-iarnă. La fiecare sezon, încă o cerere de arestare. Niciodată nu ești pregătit pentru așa ceva".

Deputații juriști au spus 'Da' pentru urmărirea penală a Elenei Udrea




Deputații din Comisia juridică au aprobat cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale a Elenei Udrea, cu 19 voturi "pentru", două "împotrivă" și unul anulat. 

În cel de-al treilea dosar, fostul ministru al Dezvoltării este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii. Udrea ar fi primit 520 de mii de lei, care reprezintă contravaloarea renovării vilei Săbărel, ce ar fi fost subevaluată şi vândută apoi unei firme care îi aparţinea omului de afaceri Tudor Breazu, considerat omul de casă al fostului ministru.

În plus, Udrea ar mai fi primit de la unul dintre "băieţii deştepţi din energie" 3,5 milioane de dolari şi o creanţă de 900 de mii de euro, în schimbul intervenţiei fostului ministru pentru ca respectivul afacerist să obţină energie ieftină de la Hidrolectrica.

 


Mai multe articole despre:
procurori Elena Udrea cerere arestare