MENIU

Udrea: A fost decizia lui Cristian Diaconescu să renunţe la candidatura pentru prezidenţiale

Udrea: A fost decizia lui Cristian Diaconescu să renunţe la candidatura pentru prezidenţiale

"A fost decizia lui Cristian Diaconescu să renunţe la candidatura pentru prezidenţiale", a declarat Elena Udrea, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, la DESCHIDE LUMEA.

"În ceea ce-l priveşte pe Cristi Diaconescu, a fost propunerea PMP, a mea de fapt iniţial, de candidatură la preşedinţia României din partea partidului. Ulterior, această propunere a fost schimbată. Faptul că se creea o confuzie între Fundaţia Mişcarea Populară, unde Cristi Diaconescu este preşedinte, şi PMP. Faptul că ambii candidaţi, cel susţinut de Fundaţie şi eu susţinută de partid, veneam cumva din acelaşi proiect, proiectul Mişcării Populare. Ambii aveam o activitate în slujba proiectelor importante promovate în România în ultimii ani împreună cu preşedintele actual al ţării, Traian Băsescu. S-ar fi împărţit nişte voturi, ar fi făcut mai puternic contra-candidatul meu de pe zona opoziţiei, pe zona de centru-dreapta, şi ar fi afectat şansele de a intra în turul II ale candidatului PMP", a spus Udrea.

Întrebată cine a făcut primul pas în această situaţie, Udrea a răspuns: "Cristian Diaconescu, desigur. A fost decizia lui să renunţe. Nu i-a cerut nimeni să facă acest lucru. Eu am apreciat că rareori un bărbat alege să facă un pas în spate, să susţină o femeie. A înţeles că este mai important proiectul pe care îl avem acum pentru ţară, şi anume să câştige preşedinţia cineva care poate cu adevărat să continue reformele importante din această ţară, care poate să facă o ţară frumoasă, o ţară în care oamenii să fie pozitivi, să nu le mai fie teamă să meargă în spitalele din România".

"Cristi Diaconescu a înţeles că acest proiect are mai multe şanse dacă vine şi îl susţine alături de mine şi pentru asta i-am mulţumit şi îi mulţumesc. Nu a lăsat să se risipească un număr de voturi împărţindu-se între mine şi el şi a venit să pună toate voturile în acelaşi loc", a mai spus Elena Udrea.