MENIU

UDMR, despre moțiunea de cenzură: Un fel de joc de gleznă, înaintea campaniei prezidențiale

Deputatul UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, luni, că moțiunea de cenzură este "un fel de joc de gleznă", înaintea alegerilor prezidențiale și că parlamentarii Uniunii nu pot susține un asemenea demers.

"Eu cred că e bine că suntem aici și putem discuta aceste probleme. Acest demers a fost un fel de joc de gleznă înaintea campaniei prezidențiale. Sper că cei care candidează la Președinție vor arăta valorile pozitive pentru ca cetățenii să-i voteze cât mai mult și, în ceea ce ne privește, vorbesc acum de UDMR, nu putem susține un asemenea demers", a afirmat Borbely, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moțiunii de cenzură, anunță Agerpres.

Borbely a subliniat că este dreptul democratic al Opoziției să vină cu o asemenea inițiativă, amintind, totodată, că la alegerile prezidențiale din 2012 și la alegerile europarlamentare, din mai 2014, s-a votat pe liste suplimentare la orice secție "și nimeni nu a spus că este un abuz".

"Timp de 25 de ani niciun partid din România nu a vrut să racoleze niciun politician. Cred că, dacă luăm istoria acestor migrații politice, sunt multe de zis cum și în ce mod au fost aceste deplasări dintr-o parte în alta. Despre numărul ordonanțelor de urgență acesta trebuie rezolvat pe cale constituțională", a adăugat deputatul UDMR.

Borbely a ținut să amintească faptul că, din 1990, UDMR a ales calea dialogului și parlamentarismului.

"Și totdeauna am reușit, timp de 25 de ani, cu majoritatea parlamentară. Unele (proiecte — n.r.) au fost acceptate, unele nu au fost. (...) Sunt multe realizări. Așa vom face în continuare. Așa facem și cu acest proiect de lege privind autonomia ținutului secuiesc. Orice comunitate are dreptul să lanseze în dezbatere publică un asemenea proiect. Evident pentru că suntem într-un stat de drept va trebui să lămurim în Parlament", a mai spus Borbely.