MENIU

UDMR Covasna îi îndeamnă pe maghiarii cu dublă cetăţenie să voteze la alegerile generale din Ungaria

<p>Solicitarea Ungariei</p>

Conducerea UDMR Covasna îi îndeamnă pe maghiarii din Transilvania cu dublă cetăţenie, română şi ungară, să-şi exercite votul atât la alegerile din Ungaria, cât şi la cele din România, pentru a arăta "că sunt o comunitate influentă şi puternică, care poate influenţa soarta a două ţări".

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor şi liderul organizaţiei municipale Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, au susţinut, joi, la Sfântu Gheorghe, o conferinţă de presă comună cu deputatul partidului de guvernământ FIDESZ din Ungaria Hidveghi Balazs şi cu consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pal, tema principală fiind alegerile generale din Ungaria de anul viitor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a subliniat importanţa ca maghiarii din Transilvania, care au obţinut şi cetăţenia ungară, să-şi exercite dreptul la vot şi să se înscrie pe liste electorale pentru a putea vota la alegerile din Ungaria de anul viitor. Tamas, care este şi şeful CJ Covasna, a afirmat că reprezentanţii UDMR Covasna îi vor sprijini pe toţi cei care vor să se înscrie pe listele electorale pentru a putea vota.

La rândul său, preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, primarul municipiului, a afirmat că acordarea cetăţeniei ungare maghiarilor din Transilvania, în primul trebuie să întărească încrederea în sine a comunităţii maghiare din Transilvania, deoarece "prin faptul că au dublă cetăţenie pot influenţa soarta a două ţări, respectiv a Ungariei şi a României".

"Cred că este un semnal puternic că reprezentăm o comunitate importantă în Europa şi interesul nostru, al comunităţii maghiare, este ca să fim noi puntea între cele două ţări, între România şi Ungaria. Interesul nostru este ca să existe o relaţie bună între cele două ţări şi între cele două guverne şi sperăm că în perioada următoare aceste relaţii vor deveni mai strânse şi cu ajutorul comunităţii maghiare din Transilvania şi al reprezentanţilor acestei comunităţi. Eu cred că este important ca să participăm la vot, şi la alegerile din Ungaria, şi la cele din România, doar aşa putem arăta că suntem o comunitate influentă, una puternică", a subliniat Antal.

Deputatul FIDESZ Hidveghi Balazs a menţionat că, până în prezent, peste 100.000 de maghiari care trăiesc în ţări din afara Ungariei, dar care au obţinut şi cetăţenia ungară, s-au înregistrat ca viitori votanţi la alegerile care vor avea loc în primăvară în Ungaria.

Mai multe articole despre:
alegeri UDMR Ungaria Covasna