MENIU

UDMR, arma de rezervă a lui Dragnea. Partidul decide dacă intră la guvernare după votul pe moțiune

Tensiune maximă în PSD! Negocierile pentru moțiunea de cenzură dau peste cap planurile social-democraților. UDMR devine arma pe care preşedintele PSD și-o dorește în lupta cu Sorin Grindeanu. Conducerea UDMR se va întruni, sâmbătă, într-o ședință pentru a decide cum va vota moțiunea de cenzură.

După acest vot, liderii formațiunii vor hotărî dacă vor intra sau nu la guvernare. Potrivit unor surse citate de hotnews.ro, aceștia ar urma să aibă discuții cu lideri din toate partidele politice până atunci.

UDMR a ieșit de la guvernare la finalul anului 2014, cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale.

PSD-ALDE va depune luni o moțiune de cenzură pentru a răsturna Guvernul Grindeanu. Potrivit procedurii, moțiunea de cenzură trebuie să fie semnată de cel puțin o pătrime din numărul total a parlamentarilor, iar pentru a trece, trebuie să fie votată de cel puțin jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, 464 adică cel puţin 233. Iar PSD-ALDE are 247 de aleşi. Pe de altă parte, majoritatea parlamentară este ”ameninţată” de fostul lider PSD Victor Ponta, care a anunţat că va ”iniţia un grup care să se opună”.

 

Mai multe articole despre:
UDMR PSD Dragnea motiune cenzura guver n