MENIU

Ucraina susține că a UCIS ofițeri de rang înalt în urma atacului cu rachete cartierului general al Flotei ruse la Marea Neagră

Ucraina susține că a UCIS ofițeri de rang înalt în urma atacului cu rachete cartierului general al Flotei ruse la Marea Neagră, din Sevastopol. Oficialii de la Kiev au precizat că vor oferi și detalii despre atac.

Armata ucraineană a anunţat, sâmbătă, că a ucis sau a rănit "comandanţi de rang înalt" ai marinei ruse în atacul său din ziua precedentă împotriva sediului Flotei Mării Negre din Sevastopol, în Crimeea anexată, relatează AFP, citată de news.ro.

 

"Detaliile atacului vor fi dezvăluite cât mai curând posibil, iar rezultatul este de zeci de morţi şi răniţi printre ocupanţi, inclusiv comandanţi de rang înalt ai flotei", a declarat armata de la Kiev. Aceasta a afirmat că atacul a avut loc "în timpul unei reuniuni a liderilor forţelor navale ruseşti".

 

Vineri, Kievul a revendicat o "lovitură reuşită" asupra cartierului general al flotei ruseşti din Marea Neagră, care s-a soldat cu cel puţin un mort, .

 
Regiunea ucraineană a fost anexată de Moscova în 2014, iar Sevastopol, unde este cartierul general al marinei, se află în centrul dispozitivului militar al Rusiei pentru invazia sa în Ucraina.
Mai multe articole despre:
atac cartier general marina rusa sevastopol rusia