MENIU

Turcan: Moţiunea iniţiată de PDL va fi transformată în Cartea minciunilor PSD şi va fi distribuită

Turcan: Moţiunea iniţiată de PDL va fi transformată în Cartea minciunilor PSD şi va fi distribuită / Foto: MEDIAFAX

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, la Suceava, că moţiunea iniţiată de PDL la procedura de angajare a răspunderii Guvernului nu a putut fi depusă întrucât PNL nu a susţinut-o, iar PDL a decis să o transforme într-o "Carte a minciunilor PSD" care va fi distribuită şi la prefecturi.

Raluca Turcan a spus, într-o conferinţă de presă, că PNL atacă PSD doar din vorbe, iar nesusţinerea moţiunii de cenzură este "costul politic al aranjamentelor locale cu PSD".

Ea a subliniat că PDL este singurul partid de opoziţie la Guvernul Ponta, sancţionând de doi ani "derapajele USL" şi arătând "ipocrizia PSD-PNL".

Vicepreşedintele PDL a arătat că moţiunea de cenzură iniţiată va fi transformată într-o "Carte a minciunilor PSD", unde sunt arătate diferenţele uriaşe între promisiunile din campania electorală şi ceea ce a reuşit Guvernul Ponta.

"Din toate promisiunile USL s-a ales praful. Nici Ponta şi nici Antonescu nu pot şterge cu buretele ce au făcut", a spus Turcan.

Ea a menţionat că premierul Victor Ponta încearcă acum să pozeze că e "imaculat", iar Crin Antonescu că e "neprihănit", acestea fiind iluzii pe care cei doi le vând românilor.

Raluca Turcan a mai declarat că PDL va depune "Cartea minciunilor" la toate prefecturile din ţară.

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii liberali nu vor semna moţiunea de cenzură propusă de PDL.

El a menţionat că vor putea exista subiecte pe care PNL şi PDL să colaboreze în Parlament în momentul în care liberalii vor iniţia moţiuni, iar democrat-liberalii vor avea posibilitatea să le voteze.

Liderul deputaţilor PNL a reiterat faptul că decizia partidului este de a depune moţiune de cenzură în luna mai, în cazul în care Guvernul nu va reduce CAS şi nu va introduce măsura neimpozitării profitului reinvestit.

PDL a strâns 90 de semnături pentru moţiunea de cenzură "Guvernul Ponta III - România fără viitor!" şi mai avea nevoie de 54 pentru a o depune la Parlament.