MENIU

Turcan: "Majorarea vârstei de pensionare, subiect închis. Cât despre pensii, nici gând să le tăiem"

Raluca Turcan consideră închis subiectul pensionării la 70 de ani. Totodată, vicepremierul susţine că pensiile nu vor fi tăiate.

"Cel care ascultă o ştire nu se poate să nu facă deosebirea între opţiune şi obligatoriu. Între a creşte vârsta de pensionare obligatoriu şi a nu opta să munceşti mai mult dacă vrei. Atât timp cât există o decizie a Curţii Constituţionale venită la o sesizare de neconstituţionalitate a unei doamne care a spus că femeile sunt discriminate că sunt obligate să iasă la pensie la 63 de ani în loc de bărbaţi la 65 de ani în acelaşi domeniu de activitate, decizia Curţii Constituţionale care spune: Da, într-adevăr este o discriminare. Da, într-adevăr, femeile pot să opteze să lucreze aceeaşi perioadă de timp cu bărbaţii. Eu am spus lucrul acesta în spaţiul public, am plecat de la un proiect de lege care este în Parlament şi de acolo o serie întreagă de fake news, de politicianisme, de demagogie şi de oameni fără raţiune”, a declarat Raluca Turcan.

Apoi a continuat: "Subiectul cu majorarea vârstei de pensionare este complet închis, că vom tăia pensii, nici gând. Că nu se respectă majorarea pensiilor, lucrul acesta va fi contrazis de timp".

Mai multe articole despre:
raluca turcan varsta de pensionare