MENIU

Tudose promite o ordonanță: Salariaților din IT și persoanelor cu dizabilități nu le scad veniturile

Tudose si Misa

Guvernul va aproba săptămâna viitoare o ordonanță, astfel încât niciunui salariat din domeniul IT să nu îi scadă venitul, a anunțat premierul Mihai Tudose, joi, în plenul reunit al Parlamentului. La fel se va întâmpla și cu persoanele cu dizabilități.

Guvernul va aproba săptămâna viitoare o ordonanță, astfel încât niciunui salariat din domeniul IT să nu îi scadă venitul, a anunțat premierul Mihai Tudose, joi, în plenul reunit al Parlamentului, potrivit Agerpres.

"Singura problemă care este reală, încă, în curs de rezolvare, săptămâna viitoare, este cea cu angajații din IT, care sunt scutiți de impozit. Pentru această categorie vom da o ordonanță, care să echilibreze lucrurile, astfel încât niciunui salariat din mediul IT (...) să nu îi scadă venitul", a declarat Tudose, în plenul Legislativului, la dezbaterea moțiunii de cenzură inițiate de PNL și USR, intitulată "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă".

Potrivit șefului Executivului, sectorul IT va fi "o prioritate strategică" în continuare pentru România. "Ne dorim (...) să contribuim la dezvoltarea sa. La fel vom proceda și cu veniturile persoanelor cu dizabilități", a mai afirmat Tudose.

Tudose a mai spus că o moțiune de cenzură este un drept constituțional, precizând însă că PNL a transformat acest drept legitim într-o "oportunitate de a fi populiști, demagogi, de a face un spectacol bazat pe un scenariu rupt total de realitate".

"Apreciez în primul rând gestul colegilor de la Partidul Liberal de a lăsa o colegă mai nouă să citească (moțiunea — n.r.) neasumându-și practic conținutul (...) O moțiune de cenzură reprezintă un drept constituțional și un exercițiu cât se poate de democratic. Din păcate, dumneavoastră ați transformat acest drept legitim într-o oportunitate de a fi populiști, demagogi, de a face un spectacol bazat pe un scenariu rupt total de realitate", a declarat Tudose, la dezbaterea moțiunii de cenzură depusă de PNL și USR, intitulată "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă".

El s-a referit la Ramona Nicoleta Dinu, senator USR, care a citit textul moțiunii.