MENIU

Transelectrica, huzur pe banii statului

La Transelectrica, 15 oameni din forurile de conducere și-au aprobat,  pentru 2014, bonusuri însumate de 5,5 milioane lei! "Suma reprezintă valoarea a 5.054 de salarii minime pe economie, 117.333 de alocații pentru copii sau 7.000 de pensii medii în România," se arată în textul moţiunii simple "PSD curentează banul public ..." , iniţiate de deputaţii PNL.

Cel mai recent tun la Transelectrica, spun inițiatorii moţiunii,  ar fi fost pus în operă prin două hotărâri aprobate în Adunarea Generală a Acționarilor Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice în data de 23 martie 2015. Membrii Consiliului de Supraveghere și ai Directoratului și-au aprobat atunci bonusuri imense fără o fundamentare reală și sustenabilă.

Sumele de care vor dispune membrii Directoratului Transelectrica şi ai Consiliului de Supraveghere ca bonusuri, pentru faptul că nu au realizat programele de investiţii şi mentenanţă pe anul 2014, variază între 30.000 şi 200.000 euro, în funcţie de numărul de luni în care au ocupat aceste funcţii, adaugă inițiatorii moțiunii.