MENIU

Traian Băsescu va rămâne fără cetăţenia moldovenească, până la Revelion. Anunţul făcut de Igor Dodon

<p>Traian Băsescu va răm&acirc;ne fără cetăţenia moldovenească, p&acirc;nă la Revelion. Anunţul făcut de Igor Dodon</p>

Noul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat luni seară, pe 26 decembrie, că-l va lipsi pe fostul lider de la Cotroceni, Traian Băsescu, de cetăţenia moldovenească până la Revelion, transmite Radio Chişinău. 

Dodon a spus că va anula decretul semnat de predecesorul sau, Nicolae Timofti, prin care lui Traian Băsescu i-a fost acordată cetăţenia Republicii Moldova, până de Anul Nou.

"Acest decret, care a fost semnat cu încălcarea legislaţiei - toate avizele de la toate instituţiile au fost negative, decretul a fost emis cu încălcarea legislaţiei - de aceea acest decret până la Anul Nou va fi anulat", a declarat Igor Dodon.

Sursa citată aminteşte că pe 20 octombrie Curtea Constituţională de la Chişinău a respins sesizarea prin care liderul socialiştilor, Igor Dodon, a încercat să obţină anularea decretului preşedintelui Nicolae Timofti privind acordarea cetăţeniei Republicii Moldova fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.

Pe 3 noiembrie, Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au depus jurământul de cetăţeni ai Republicii Moldova la Ambasada de la Bucureşti, iar pe 13 noiembrie au votat în cadrul alegerilor prezidenţiale.