MENIU

Traian Băsescu, prima reacție după ce Ponta a renunțat la șefia PSD. Care este semnificația actului

"Ponta a făcut o mişcare, chipurile, de imagine", spune fostul preşedinte al României Traian Băsescu. Acesta a vorbit, la un post de televiziune, despre demisia lui premierului de la şefia PSD şi a spus, printre altele, că "statul nu trebuie să fie dependent de aprecierile unui procuror". 

”Funcția de președinte de partid e decorativă când ești șeful Guvernului: practic șeful partidului rămâne șeful Guvernului, indiferent de formula publică. Ponta a făcut o mișcare chipurile de imagine și pentru a le spune celor din partid ”Oprișan ai o soluție mai buna, dacă te crezi mai bun, vino tu”. Cred că pentru Ponta e indiferent dacă e și președinte de partid sau doar premier Atât timp cât ești prim-ministru susținut de o majoritate din care partidul tău face parte, ești stăpânul partidului”, a spus Traian Băsescu. 

Fostul preşedinte a mai precizat că orice guvern poate fi dărâmat pe simpla prezumţie de vinovăţie făcută de un procuror. 

”Avem o legislație șubredă care poate face ca un procuror sa puna guvernul in pozitia de a fi demis ceea ce nu are nimic comun cu statul de drept. Dacă am ajuns in tara in care procurorii darama guverne putem sa punem lacatul pe democratie Mâine orice guvern poate fi dărâmat pe simpla prezumție de vinovăție a unui procuror care nu are girul unui judecător care să spună că e vinovat. Statul nu trebuie să fie dependent de aprecierile unui procuror”, a mai spus fostul președinte.