MENIU

TRAIAN BĂSESCU, la ZIDUL PLÂNGERII. BĂSESCU a lăsat un bilet cu O DORINŢĂ

TRAIAN BĂSESCU, la ZIDUL PLÂNGERII. Preşedintele a lăsat un bilet cu O DORINŢĂ / Foto: presidency.ro

TRAIAN BĂSESCU. BĂSESCU, LA ZIDUL PLÂNGERII. Preşedintele TRAIAN BĂSESCU a vizitat, luni, MORMÂNTUL SFÂNT şi ZIDUL PLÂNGERII, din Ierusalim, unde a lăsat un bilet cu o dorinţă, el spunând că dorinţa pe care a lăsat-o scrisă în 2009 i s-a îndeplinit.

TRAIAN BĂSESCU. BĂSESCU, LA ZIDUL PLÂNGERII, IERUSALIM. Preşedintele TRAIAN BĂSESCU a vizitat, în cursul după-amiezii, MORMÂNTUL SFÂNT, din Ierusalim. Apoi, TRAIAN BĂSESCU s-a deplasat la ZIDUL PLÂNGERII, unde a depus un bilet cu o dorinţă.

Întrebat de presă dacă dorinţa pe care o scrisese în biletul pus în 2009 la ZIDUL PLÂNGERII i s-a îndeplinit, preşedintele TRAIAN BĂSESCU a răspuns afirmativ.

TRAIAN BĂSESCU. BĂSESCU, LA ZIDUL PLÂNGERII, IERUSALIM. TRAIAN BĂSESCU a vizitat şi în 2009 aşezământul BOR din Ierusalim, MORMÂNTUL SFÂNT şi ZIDUL PLÂNGERII, unde a introdus un bileţel pe care a scris o dorinţă.

ZIDUL PLÂNGERII se află în Vechiul Oraș al Ierusalimului, în partea de vest a Muntelui Templului, fiind un vestigiu al zidului antic care înconjura curtea Templului iudeu din Ierusalim, și, după distrugerea acestuia, este considerat principalul loc sacru al iudaismului.

ZIDUL PLÂNGERII este, de secole, un loc de rugăciune și principalul loc de pelerinaj pentru evrei, cea mai veche menționare despre atașamentul evreilor față de zid datând din secolul al IV-lea.

Practica de a lăsa rugăciuni scrise în crăpăturile Zidului este foarte cunoscută, mai mult de un milion de mesaje fiind depuse anual. De asemenea, a devenit deja o tradiție ca demnitarii străini care vizitează Israelul să lase un mesaj.