MENIU

Traian Băsescu: "Dacă eram preşedinte, îl făceam pe Dragnea afiş"

<p>Traian Băsescu: Dragnea ţine să ne pricopescă cu un analfabet la Educaţie</p>

Liderul PMP, Traian Băsescu, a afirmat vineri seara că, în situaţia în care ar fi fost preşedinte şi trebuia să nominalizeze pentru a treia oară un premier de la PSD, l-ar fi făcut "afiş" pe liderul PSD şi ar fi obţinut şi nominalizarea unui director al SIE.

Traian Băsescu consideră că nu este numit un director la Serviciul de Informaţii Externe deoarece preşedintele Klaus Iohannis şi coaliţia de guvernare "nu se înţeleg la nume".

"Dacă aş fi fost preşedinte şi trebuia, să zicem, din nu ştiu ce raţiuni, să-i pun guvern PSD-ului din nou, pentru a treia oară, al treilea guvern în 12 luni, în primul rând i-aş fi jucat în picioare pentru asta măcar vreo săptămână. Dacă nu puteam să fac altceva, măcar îi călcam pe cap timp de o săptămână. În al doilea rând, cum nominalizezi tu, pentru a treia oară, prim-ministru de la PSD când tu nu ai director la SIE? Nu-l pune pentru că nu se înţeleg la nume. Păi, acuma, îl făceam pe Dragnea afiş: 'băiatule, n-o să ai niciodată premier până nu am director la SIE şi uite numele directorului, ia de aici!' Cred că aici e problema (privind numirea directorului SIE n.r.) că majoritatea a spus că vor să aibă ei. Păi dacă vrei să ai pentru a treia oară prim-ministru, cum crezi, tu, Dragnea, că te-aş lăsa eu, preşedinte, fără să am director la SIE?", a declarat Băsescu la un post de televiziune.

Întrebat dacă, în opinia sa, preşedintele Klaus Iohannis se teme de o eventuală suspendare, Traian Băsescu a răspuns că "suspendarea n-are nicio şansă să treacă".

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Liviu Dragnea