MENIU

TRAIAN BĂSESCU, apel către PONTA ŞI ANTONESCU: "Daţi dovadă de responsabilitate!"

<p>TRAIAN BĂSESCU</p>

TRAIAN BĂSESCU. Preşedintele Traian Băsescu lansează un apel către liderii USL să găsească de îndată o soluție la actualele dispute din interiorul alianței pentru a nu se ajunge la o criză politică, menţionând că s-a creat un climat de instabilitate menit să afecteze credibilitatea țării, instituțiile şi cetăţenii.

TRAIAN BĂSESCU. "Președintele României, domnul Traian Băsescu, lansează un apel către liderii Uniunii Social-Liberale (USL) să găsească de îndată o soluție la actualele dispute din interiorul alianței pentru a nu se ajunge la o criză politică. România are nevoie de stabilitate și de un guvern pe deplin funcțional, care să poată gestiona în mod eficient problemele țării și să asigure o bună guvernare", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Băsescu "roagă liderii USL să dea dovadă de responsabilitate".

"Disfuncționalitățile apărute în alianța de guvernare după anunțul privind demisia mai multor miniștri liberali, precum și intenția exprimată de prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, de a schimba structura actuală a Guvernului au creat un climat de instabilitatea menită să afecteze, deopotrivă, credibilitatea țării, instituțiile publice, mediul de afaceri și cetățenii. Domnul președinte Traian Băsescu roagă liderii USL să dea dovadă de responsabilitate", se arată în comunicat.

TRAIAN BĂSESCU. Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a fost întrebat, miercuri, dacă el crede că se va rupe USL, în contextul neînţelegerilor dintre PSD şi PNL privind restructurarea Guvernului, el arătând că speră ca USL să nu se rupă, dar că nu se mai poate continua "foarte mult" aşa.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că USL funcţionează în Parlament, respectiv în plen şi în comisii, nefiind înregistrate sincope, el arătând că plenul comun pentru votarea Guvernului restructurat va fi convocat când va exista consens în USL pe această temă.