MENIU

Traian Băsescu a câștigat procesul cu Sorin Roșca Stănescu

Fostul președinte Traian Băsescu a câștigat procesul în care Sorin Roșca Stănescu l-a acuzat că ar fi primit mită pentru susținerea proiectului Roșia Monatană. SRS este obligat să îi plătească daune morale de 100 de lei. 

”Admite, în parte, cererea formulată de reclamantul Băsescu Traian în contradictoriu cu pârâtul Roşca-Stănescu Sorin Ştefan. Obligă pârâtul să achite reclamantului suma de 100 lei, cu titlu de despăgubiri civile simbolice pentru repararea prejudiciului moral cauzat reclamantului. Respinge cererea formulată de reclamant în rest, ca neîntemeiată”, se arată în soluția dată de instanță. 

SRS l-a acuzat public, în repetate rânduri, pe fostul şef al statului că ar fi luat mită pentru proiectul Roşia Montană.

În noiembrie 2013, la Judecătoria sectorului 2 a fost înregistrat un dosar în care Traian Băsescu l-a chemat în judecată, în civil, pe Sorin Roșca Stănescu, având ca obiect "pretenții — obligația de a face".

La acea dată, Sorin Roșca Stănescu a scris, pe blogul său, că a aflat din presă că Traian Băsescu l-a acționat în judecată, pentru declarațiile pe care le-a făcut în legătură cu complicitatea acestuia, în calitate de înalt demnitar al statului, în proiectul Roșia Montană.

"Comisia specială instituită de Parlamentul României este în plin proces de elaborare a unui raport. Cu certitudine nu vor fi ocolite nenumăratele ilegalități săvârșite, de-a lungul timpului, de importanți funcționari ai statului, prin care Gold Corporation a obținut o serie de favoruri, prin prejudicierea avutului public. Traian Băsescu, în calitate de președinte al României și de principal beneficiar al informațiilor furnizate de comunitatea serviciilor secrete, nu avea, de-a lungul timpului, cum să nu fie pus la curent, în detaliu, cu o serie de acte și fapte ilegale care, iată, într-un termen record, au intrat în posesia membrilor Comisiei Roșia Montană. În consecință, nereacționând, ci, dimpotrivă, făcând repetate declarații în favoarea acestui proiect, Traian Băsescu a devenit complice", afirma în 2013 Sorin Roșca Stănescu, potrivit Agerpres

După dezbaterea în comisia parlamentară cu privire la proiectul Roşia Montană, atenţia ar trebuie să fie îndreptată asupra politicienilor mituiţi. O evidenţă a acestora există, a spus, la Realitatea TV, senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu, însă aceasta nu cuprinde şi numele grele de politicieni "cumpăraţi". Printre aceştia, susţine liberalul, s-ar afla însuşi preşedintele Traian Băsescu.

"Evidenţa politicienilor mituiţi, a unei bune părţi, nu chiar a celor mai importanţi, o are Corina Vinţan, care a fost purtător de cuvânt în Ministerul de Externe, mâna dreaptă a lui Răzvan Ungureanu, care şi-a făcut un ONG care are un contract cu Gold Corporation, care primeşte sume uriaşe de bani care apoi, de la doamna Vinţan, în baza unor contracte, sunt virate în beneficiul unor politicieni", a spus SRS, adăugând, totodată, că pe lista respectivă nu s-ar afla şi numele politicienilor de prim rang, "care au fost mituiţi direct din străinătate."


 

 Știre în curs de actualizare 

Mai multe articole despre:
null