MENIU

Toader, răspuns acid pentru Iohannis, legat de guvernarea prin OUG

Toader, răspuns acid pentru Iohannis, legat de guvernarea prin OUG

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marți, cu privire la referendumul anunţat de preşedintele Klaus Iohannis, că emiterea Ordonanţelor de Urgenţă de către Guvern este un act prevăzut în Constituţie și că "extragerea" acestei prevederi implică revizuirea Constituţiei.

Tudorel Toader a declarat, marţi, că legea fundamentală a ţării prevede posibilitatea ca Guvernul, în situaţii excepţionale, să emită ordonanţe de urgenţă, precizând că, pentru ca prevederea să fie scoasă din Constituţie, trebuie procedură de revizuire.

"Mai consultăm Parlamentul o dată, extindem aria de referinţă a întrebărilor pentru referendum. Dezbaterea fiind în curs, nu e rolul meu să mă amestec. Până atunci, vreau să vă spun că, în Constituţie, există această abilitare a Guvernului ca, în situaţii excepţionale, de urgenţă, să emită ordonanţe de urgenţă. Din moment ce o prevedere este de rang constituţional, ca prevederea respectivă să fie extrasă din Constituţie, să nu mai existe, trebuie o procedură de revizuire a Constituţiei", a declarat, marți, Tudorel Toader.

Klaus Iohannis, despre referendumul pe Justiție: Este obligatorie reglementarea folosirii OUG

Mai multe articole despre:
tudorel toader